Které vybrat: chytré hodinky Amazfit Ares nebo Amazfit T-Rex?

Které vybrat: chytré hodinky Amazfit Ares nebo Amazfit T-Rex

Budete pro sebe nebo pro někoho blízkého vybírat chytré hodinky určené do terénu a pro náročnější sportovce nebo pro náročnější pracovní profese? Pak vás možná už nějakou dobu zaměstnává rozhodnutí mezi dvěma outdoorovými modely od Amazfit, a to jsou Amazfit Ares a Amazfit T-Rex.

Podívejme se na jejich vzájemnou komparaci, která vám ukáže, kterým z nich dát přednost. Předem zmiňme, že T-Rex jsou výrazně levnější. Odlišnosti jsou na první pohled i v ciferníku. Ale co detailní parametry, co nabídnou? Ares jsou novější a levnější, kdežto T-Rex je dlouhodobě oblíbený model, i když s vyšší cenovkou.

Co mají hodinky Amazfit Ares navíc oproti Amazfit T-Rex?

Začněme porovnáním toho, co vám nabídnou hodinky Amazfit Ares navíc oproti modelu Amazfit T-Rex. Když nahlédneme do technických parametrů, jsou to následující záležitosti:

  • silnější tělo (větší hloubka) – 14 mm oproti 13,5 mm (otázkou je, zda to považovat za výhodu)
  • nižší hmotnost
  • delší výdrž baterie v úsporném režimu – až 90 dní
  • delší výdrž provozu GPS – 23 hodin oproti 20 hodinám
  • funkce Huami PAI
  • více sportovních módů (70 oproti 14)
  • firstbeat algoritmus (VO2max, recovery time, training load, training effect…)
  • NFC (ale jen v čínské verzi)
Amazfit

Co mají hodinky Amazfit T-Rex navíc oproti Amazfit Ares?

A teď porovnávání otočíme – co najdeme u starších T-Rex lepšího, než nabídnou Ares? I když jde o starší model, může stále zaujmout! Lepší jsou v tomto:

  • větší tělo hodinek, co se plochy týká
  • větší úhlopříčka (ale nikoliv větší celková plocha displeje, Ares mají totiž téměř obdélníkový tvar, jen s osekanými rohy)
  • lepší displej, co se technologie zobrazování týká (AMOLED oproti TFT)
  • lepší rozlišení displeje (360 px x 360 px oproti 320 px x 320 px)
  • lepší Bluetooth (5.0 oproti 4.2)
  • téměř dvojnásobnou baterii (390 mAh oproti 200 mAh)
  • delší výdrž na jedno nabití při běžném používání (20 dní oproti 14 dnům)
  • senzor okolního světla
  • geomagnetický senzor digitálního kompasu

Tak co, dáte přednost lepší HW výbavě a delší výdrži? Nebo spíš novějšímu a citlivějšímu SW?

Často kladené dotazy

Co mají hodinky Amazfit Ares navíc oproti Amazfit T-Rex?

Amazfit Ares nabízí oproti modelu Amazfit T-Rex silnější tělo, nižší hmotnost, delší výdrž baterie v úsporném režimu (až 90 dní), delší výdrž provozu GPS (23 hodin oproti 20 hodinám), funkci Huami PAI, více sportovních módů (70 oproti 14), firstbeat algoritmus (VO2max, recovery time, training load, training effect…) a NFC (ale jen v čínské verzi).

Co mají hodinky Amazfit T-Rex navíc oproti Amazfit Ares?

Amazfit T-Rex nabízí větší tělo hodinek, co se plochy týká, větší úhlopříčku (ale nikoliv větší celková plocha displeje), lepší displej co se technologie zobrazování týká (AMOLED oproti TFT), lepší rozlišení displeje (360 px x 360 px oproti 320 px x 320 px), lepší Bluetooth (5.0 oproti 4.2), téměř dvojnásobnou baterii (390 mAh oproti 200 mAh), delší výdrž na jedno nabití při běžném používání (20 dní oproti 14 dnům), senzor okolního světla a geomagnetický senzor digitálního kompasu.

Které z hodinek Amazfit Ares a Amazfit T-Rex bych měl vybrat?

Výběr mezi Amazfit Ares a Amazfit T-Rex závisí na vašich preferencích. Pokud dáváte přednost lepší HW výbavě a delší výdrži, můžete zvolit Amazfit T-Rex. Na druhou stranu, pokud si ceníte novějšího a citlivějšího SW, může být pro vás vhodnější Amazfit Ares.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...