Nejlepší hry pro Android 2021

hra na mobilu

Hry pro Android mohou být zajímavou součástí vánočního nákladu, který najdou vaši příbuzní a blízcí pod stromkem, případně j můžete navést k tomu, aby se pod stromkem objevily právě pro vás. Přinášíme vám žebříček nejlepších her pro Androidy v roce 2021 tak, jak je vyhodnotili lidé z Techradar.com. Žebříček je stále aktualizován, ale v období Black Friday a vánočního nakupování mu vévodí právě tyto hry:

Hra měsíce pro Android: Inkoustová výzva pro železnici (Railroad Ink Challenge)

Railroad Ink Challenge je desková hra o budování dopravní sítě, zde ve dvojnásobně krátkém čase. V sedmi kolech máte za úkol propojit silniční a železniční výjezdy, které se nacházejí na okraji hrací desky, a to pomocí částečně náhodných dílků, které jsou k dispozici prostřednictvím hodů kostkou.

Zpočátku je to matoucí. Do cesty se vám postaví spousta pravidel, zejména při použití režimů, které přidávají funkce - jako továrny na klonování dílků a vesnice poskytující body. Ale zanedlouho budete už schopni přemýšlet několik tahů dopředu, co nejlépe využívat každý tah a zároveň minimalizovat chyby, které vás na konci hry stojí body.

Na telefonu je to radost: nekonečně hratelný hlavolam se zajímavou zápletkou, kde dvě hry nejsou nikdy úplně stejné. A díky její stručnosti žádná hra nikdy nepostrádá tempo - když už si budete pro tuto hru něco přát, bude to to jediné: abyste dostali ještě jedno kolo, abyste si mohli vytvořit další propojení.

Table Top Racing: World Tour

Table Top Racing: World Tour je vysokorychlostní závodní hra, ve které musíte řídit malá autíčka na okruzích vyrobených z poměrně masivních předmětů z domácnosti. Je to něco jako potomek Micro Machines a Mario Kart. Závody jsou nesmírně soutěživé a v šílené honičce do cíle se musíte bránit neméně šíleným soupeřům. Jak? Pomocí mazaných manévrů a nesportovních zbraní.

Přestože máte možnost vylepšovat své vozidlo, abyste mohli lépe konkurovat na náročnějších tratích, World Tour je bez IAP. Místo toho jsou to vaše schopnosti, které vám pomohou získat šachovnicové praporky - a nakonec i dostatek peněz na nákup nových luxusních vozů.

A jak konstatovali v Techradar.com: díky jednoduchému, ale citlivému ovládání je tato hra pro Android závanem čerstvého vzduchu na platformě, kde arkádové závodění často závisí na hloubce vaší peněženky stejně jako na vašich dovednostech na trati.

Mobilní šachy

GRID Autosport

GRID Autosport je závodní hra, ale také výzva pro hráče s Androidem, kteří si stěžují, že nikdy nedostanou prémiové tituly a že freemium tarif je plný reklam a IAP. Tohle je prémiový AAA hit plně bez reklam, přenesený v nezměněné podobě do vašeho telefonu (za předpokladu, že jej váš telefon dokáže spustit - viz seznam na stránce hry na Google Play).

I na PC a konzolích byl GRID Autosport při svém vydání působivou záležitostí. Po zhruba pěti letech je neméně ohromující i jako mobilní titul, ve kterém se proháníte po 100 okruzích a bojujete v obrovské škále vozů. Jedná se o simulaci. Nebude na ovládání zprvu nejlehčí, ani vám nedovolí prorážet zdi v maximální rychlosti a pokračovat, jako by se nic nestalo. Ale jízdní pomůcky vám pomohou zvládnout to, co je v současnosti bezpochyby nejlepším prémiovým závodním zážitkem na Androidu.

Repulze

Repulze existuje v budoucnosti mimo svět závodníků, kteří řídí běžná auta příliš rychle. Místo toho jsou umístěni do experimentálních vznášedel, která se pohybují šílenou rychlostí. Tradice designu tratí byly rovněž opuštěny, ploché tratě byly nahrazeny konstrukcemi připomínajícími horské dráhy, které s vámi budou házet tak, až se přistihnete, že se vám opravdu zvedá žaludek.

Hra je rozdělena do tří fází. Začíná časovými zkouškami, při nichž musíte projet specifickými barevnými branami. A končí tím, že se utkáte s protivníky s umělou inteligencí a občas je - nesportovně - vyhodíte do vzduchu pomocí zbraní.

V pozadí je sci-fi příběh o syntetických lidech a korporacích, ale ve skutečnosti jde především o rychlost. Zpočátku vás křečovité ovládání donutí opakovaně narážet do kolejí a přemýšlet, jestli by vám někdo neměl sebrat licenci na vznášedlo. Ale když zvládnete tratě i ovládání, stane se z Repulze vzrušující zážitek.

Rush Rally 3

Rush Rally 3 přináší na Android rallye závody v konzolovém stylu. Pro rychlé závody se můžete ponořit do režimu rallye pro jednoho, kdy vám do ucha řve spolujezdec, nebo je tu drsné prostředí rallycrossu, kde se utkáte s počítačovými vozy, které jsou snad poháněny agresí. Pokud stojíte o dlouhodobou hru, ponořte se do plnohodnotného režimu kariéry.

Hra na mobilu

Na žádné z těchto možností by ale nezáleželo, kdyby závodění nestálo za moc. Naštěstí je opravdu dobré. Dobře funguje i ovládání, které nabízí řadu nastavení pro různé preference (naklápění; virtuální tlačítka) - a úrovně dovedností. Celkově to stačí na to, aby hra získala vaši dlouhodobější pozornost.

Horizon Chase

Pokud už máte dost závodních her, které věnují více pozornosti tomu, zda asfalt vypadá fotorealisticky, než tomu, jak zábavné by mělo být pohybování se šílenou rychlostí, vyzkoušejte Horizon Chase. V této poctě arkádovým titulům ze staré školy jde spíše o čistou radost ze závodění než o nudný realismus.

Vizuální stránka je živá, soundtrack veselý a kýčovitý a při závodění se neustále probojováváte do čela agresivní skupiny. Pokud s láskou vzpomínáte na Lotus Turbo Esprit Challenge a Top Gear, nenechte si tuto hru ujít. V Horizon Chase máte pět tratí zdarma. K odemčení ostatních je třeba zaplatit.

Need for Speed: Most Wanted

Kdo by čekal volné závodění jako od konzolových verzí tohoto titulu, bude zklamán. Ale Need for Speed: Most Wanted je přesto jednou z nejlepších her svého druhu na Androidu. Ano, tratě jsou lineární, jen s občasnými zkratkami, ale samotné závodění je přímo vynikající.

Proháníte se zapadlými ulicemi šedivého města a snažíte se vyhrát závody, které posílí vaše ego i reputaci. Vítězství zvětšuje vaši pokladnu a umožňují vám nakupovat nová vozidla pro účast ve speciálních závodech. Hra vypadá na Androidu nádherně a má vysokooktanový soundtrack, který vás popohání vpřed. Ale je to hlavně o ovládání - šikovná kombinace citlivého naklápění a snadného driftování, díky kterému má vše blíže k OutRun 2 než k typicky podprůměrným mobilním závodům.

Riptide GP: Renegade

V prvních dvou hrách Riptide jste se proháněli po zvlněných vodních okruzích obklopených lesklými kovovými věžemi. Riptide GP: Renegade  nabízí další kousek šmrncovního futuristického závodění, ale tentokrát vás ponoří do sešlého podhoubí tohoto sportu. Stejně jako v předchozích hrách stále pilotujete hydroplán a závodění zahrnuje nejen velmi, velmi rychlou jízdu, ale také obrovské předvádění se při každé příležitosti.

Online hraní

Pokud narazíte na rampu nebo vlnu, která vás vymrští do vzduchu, raději s vozítkem mrskněte nebo udělejte stojku, abyste při přistání získali turbo. Racionální závodníci tu totiž nedostanou nic. V režimu kariéry na vás čekají výdělky, vylepšování vaší jízdy a pravděpodobně i ignorování lehce únavných příběhových částí. Závodění je však vynikající - vzrušující směs arkádového vzrušení ze staré školy a moderního chytrého mobilního dotykového displeje.

Závody Mini Motor Racing

Mini Motor Racing je zběsilý závodník seshora dolů, který najde malinká vozidla pobíhající po klaustrofobických okruzích, která se kroutí a zatáčí s jasným úsilím, abyste opakovaně najížděli do zdí. Auta se chovají spíše jako auta na dálkové ovládání než jako skutečné vozy, což znamená, že závody jsou obvykle napjaté – a snadno se ztratíte, pokud na okamžik odhlédnete od obrazovky.

Je tu spousta obsahu – mnoho desítek závodů zasazených do široké škály různých prostředí. Přibližujete se k ruinám a projíždíte po plážových tratích. Umělá inteligence je někdy až příliš agresivní Ale s chytrými upgrady aut a používáním nitro boostu při závodění si odnesete víc než jen občasnou šachovnicovou vlajku.

Need for Speed: Hot Pursuit

Need for Speed: Hot Pursuit existuje ve světě, kde si policie zřejmě myslí, že je naprosto v pořádku používat svá extrémně drahá policejní auta k tomu, aby vjela do prchajících zločinců. A když to zrovna nedělají, prohánějí se po ulicích a závodí mezi sebou, aby (pravděpodobně) rozhodli, kdo zaplatí za dnešní koblihy.

Je to poměrně jednoduchá závodní hra - v podstatě se proplétáte krajinou, narážíte do jiných aut a spouštíte podivné pasti - ale je to vzrušující, svižná zábava, která připomíná klasické závodní hry jako Chase H.Q. A jakmile se nabažíte role jednoho z nitro-happy fuzz, můžete si zahrát i roli stíhaného a pustit se do takových kriminálních kousků, při kterých se na vaše auto už rozhodně nebude vztahovat záruka výrobce.

Final Freeway 2R

Final Freeway 2R je retro závodní hra, která je zcela zjevně inspirována klasickou hrou OutRun od společnosti Sega. V červeném autě se proplétáte po silnici, kde všichni poněkud podezřele jezdí stejným směrem. Čas od času narazíte na rozcestí, kde si můžete vybrat trasu. Po celou dobu se z reproduktorů vašeho zařízení line kýčovitá hudba.

Videohra v mobilu

Pro staré mazáky to bude něco jako herní ráj. A pravděpodobně je tato hra lepší než ta, která ji inspirovala. Působí totiž mnohem plynuleji a vyladěněji. Pokud jste zvyklí na realističtější zpracování, vyzkoušejte Final Freeway 2R - možná vás přesvědčí svým svižným přístupem, barevným vizuálem a potřebou skutečně šílené rychlosti.

Motorsport Manager Mobile 3

Motorsport Manager Mobile 3 je závodní hra z oblasti managementu závodů. Bez nudných kousků. Hra je vyváženou kombinací přístupnosti a hloubky, místo aby vás posadila před oslavnou tabulku, umožňuje vám proniknout do detailů týmů, sponzorů, mechaniků a dokonce i livrejování. Když máte vše připraveno, můžete sledovat překvapivě napínavé a vzrušující závody seshora. Překvapivé je to hlavně proto, že se z velké části díváte na očíslované disky, které se pohybují po okruzích.

Jednorázové závody vám dají pocit, že je vše v pořádku, ale skutečnou výzvou je začínat ode dna v režimu kariéry, jejímž konečným cílem je stát se vítězem. Vše je přehledné, svižné a přívětivé pro mobilní zařízení, což je velký skok oproti relativně zjednodušenému původnímu Motorsport Manager Mobile.

Zdroj: Techradar.com

Často kladené dotazy

Jaké jsou nejlepší hry pro Android v roce 2021?

V roce 2021 byly mezi nejlepšími hrami pro Android zařazeny hra měsíce "Inkoustová výzva pro železnici (Railroad Ink Challenge)", "Table Top Racing: World Tour", "GRID Autosport" a "Repulze".

O čem je hra Inkoustová výzva pro železnici?

Inkoustová výzva pro železnici (Railroad Ink Challenge) je desková hra o budování dopravní sítě. Ve hře máte za úkol propojit silniční a železniční výjezdy pomocí částečně náhodných dílků dostupných prostřednictvím hodů kostkou. Hra je rozdělena do sedmi kol a přináší nekonečně hratelný hlavolam zasazený do zajímavé zápletky.

Co je zajímavého na hře Table Top Racing: World Tour?

Table Top Racing: World Tour je vysokorychlostní závodní hra, ve které řídíte malá autíčka na závodních okruzích složených z masivních domácích předmětů. Hra je bez in-app nákupů a ve hře spoléháte především na své schopnosti a dovednosti. Jeho jednoduché a citlivé ovládání dělá z této hry pro Android skvělou alternativu k mnoha arkádovým závodním hrám dostupným na platformě.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...