Jsou bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS vodotěsná?

Jsou bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS vodotěsná?

Sony nedávno prezentovalo svou novinku mezi bezdrátovými sluchátky určenými zejména pro sportovce, a to jsou sluchátka SONY WF-SP800N TWS. Mají design, díky kterému drží v uších přímo skvěle, a to při jakémkoliv běžném sportování. Nicméně, můžete si dovolit jejich kontakt s vodou, třeba v nich důkladně promoknout? A co dělat, když se sluchátka namočí?

Bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS jsou jen voděodolná

Bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS s funkcí potlačení okolního zvuku nabídnou certifikaci na úrovni IP55, což znamená velmi dobrou voděodolnost, ale už ne vodotěsnost. Co to znamená? Sluchátka se mohou bez ohrožení dostat do kontaktu se stříkající vodou (déšť) nebo třeba s prachem a pískem, které přinese vítr.

bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS

Ale pozor na nabíjecí pouzdro, to certifikaci voděodolnosti nemá. Takže pouzdro vždy mějte třeba v ledvince nebo někde jinde, kde se nedostane do kontaktu s vodou či nečistotami.

Sluchátka SONY WF-SP800N TWS se nesměji dostat do kontaktu s agresivními tekutinami, jako jsou mýdlová voda, alkohol a podobně.

Jak chránit bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS před poškozením?

Na sluchátka nikdy záměrně nestříkejte a nepouštějte vodu, nedávejte je do vody a ani se s nimi nepotápějte. Nikdy sluchátka nenechávejte v mrazu a vlhku, vlhkost by v nich mohla zmrznout a celé zařízení poškodit. Proto sluchátka po každém použití pečlivě osušte. Z dírek pro průchod zvuku a pro mikrofon můžete vodu dostat jemným vytřepáním a důkladným osušením jemným hadříkem.

Či stojíte raději o sluchátka náhlavní?

Často kladené dotazy

Jsou sluchátka SONY WF-SP800N TWS voděodolná nebo vodotěsná?

Bezdrátová sluchátka SONY WF-SP800N TWS jsou voděodolná, s certifikací na úrovni IP55, což znamená velmi dobrou voděodolnost, ale ne vodotěsnost. Mohou se dostat do kontaktu se stříkající vodou (déšť) nebo s prachem a pískem, které přinese vítr, ale nesmějí být ponořeny do vody.

Je nabíjecí pouzdro sluchátek SONY WF-SP800N TWS voděodolné?

Nabíjecí pouzdro sluchátek SONY WF-SP800N TWS nemá certifikaci voděodolnosti, takže by se nemělo dostat do kontaktu s vodou či nečistotami. Doporučuje se pouzdro uchovávat v ledvince nebo na jiném suchém a chráněném místě.

Jak správně postupovat, pokud se sluchátka SONY WF-SP800N TWS namočí?

Sluchátka by se neměla dostat do kontaktu s agresivními tekutinami, jako je mýdlová voda nebo alkohol. Po použití je důležité sluchátka pečlivě osušit a v případě potřeby vytřepat vodu z dírek pro průchod zvuku a pro mikrofon, poté je důkladně osušit jemným hadříkem. Sluchátka by neměla být nikdy ponořena do vody či vystavena mrazu a vlhku.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...