10 zajímavostí, které jste nevěděli o e-shopu About You

e-shop about you

Internetový obchod s módou About You patří mezi nejpopulárnější e-shopy u nás i v celé Evropě. A není se čemu divit - svým zákazníkům nabízí nejen bohatý sortiment, ale také řadu bezkonkurenčních výhod, jako je možnost bezplatné dopravy i vrácení. About You je však mnohem více než internetový obchod s oblečením. Přesvědčte se o tom sami a podívejte se na úspěchy i zajímavosti o e-shopu About You v číslech.

1. About You funguje už téměř 10 let

Pokud patříte mezi milovníky módy, reklamní kampaň AboutYou.cz vám v průběhu minulých let pravděpodobně neunikla. Přestože na českém trhu je stále relativním nováčkem - půdobí zde od roku 2018 - od založení této populární německé společnosti uběhlo už téměř deset let. Vznik About You, respektive oficiální spuštění německého e-shopu, se datuje na 5. května 2014. Co nevidět tak oslaví své desáté narozeniny, což se jistě neobejde bez řady výprodejů a speciálních akcí pro zákazníky. Čekat na narozeninové slevy však nemusíte - stačí využít všechny naše slevové kódy na About You a při nákupu ušetřit stovky korun. 

2. About You má celkem 4 zakladatele

Vzhledem k tomu, že značka About You sází spíše na influencer marketing, jsou tvářemi e-shopu spíše známé influencerky a modelky. Jeho zakladatelé jsou tak spíše trochu v pozadí. Za úspěšným projektem však stojí celkem čtyři zakladatelé s vazbami na Otto Group, která finančně podpořila začátky projektu: Benjamin Otto, Tarek Müller, Sebastian Betz a Hannes Wiese. Skupina Otto Group mimochodem stále vlastní více než 50 % celé společnosti.

3. Zakladatel About You začal podnikat ve 13 letech

Za pozornost stojí především Tarek Müller, který působí jako CEO společnosti About You. Přestože mu v době založení společnosti nebylo ani třicet let, měl za sebou v té době už pěknou řádku úspěšných podnikatelských projektů. Svůj první podnik založil už ve svých třinácit letech, kdy vytvořit webovou stránku, jež mu dodnes generuje příjem. Tomu se říká podnikavý duch!

tričko

4. Od roku 2017 pořádá About You ceny pro influencery

Jak již bylo řečeno, About You už od svých počátků sází na influencer marketing, což bylo pravděpodobně jedním z důvodů, proč se během tak krátkého časového úseku stala jednou z nejúspěšnějších německých společností obchodující s módou. Na znamení díků influencerům, kteří se velkou mírou podílejí na obrovském úspěchu společnosti, pořádá About You od roku 2017 prestižní ceny pro influencery About You Awards. Během let se mezi nominovými ocitli také čeští tvůrci, jako například grafický designer Jan Sládečko či tanečník Kristián Mensa.

Úspěchy na poli soutěží však slaví i samotné About You. Mezi roky 2015 až 2018 se kupříkladu stalo vítězem prestižních cen Shop Award od B2B časopisu Internet World Business.

5. V roce 2018 byl oceněn na víc než miliardu dolarů

Tato cesta se společnosti About You dlouhodobě vyplácí, o čemž svědčí skutečnost, že v roce 2018 (tedy v době vstupu na český trhu) se po zakoupení podílu dánskou společností Heartland A/S byla hodnota About You odhadnuta na jednu miliardu dolarů. Pro srovnání, tři roky po jeho založení, tedy v roce 2017, byla jeho hodnota odhadována na zhruba 300 milionů eur. 

6. E-shop nabízí více než 2 000 značek

Jako zákazníky nás však spíše než tvrdá čísla bude zajímat nabídka e-shopu. Ani zde se však nepohybuje v nízkých cifrách. V současné době e-shop AboutYou.cz nabízí na 2 000 světových, lokálních i vlastních značek. Vybírat tak můžete s opravdu obrovské nabídky 400 000 produktů.

7. About You působí na 25 evropských trzích

Vzhledem k obrovských úspěchům na německém trhu nebylo žádným překvapením, když se společnost About You rozhodla expandovat i do zahraničí. Již rok po svém založení, tedy v roce 2015, se rozšířila na rakouský a švýcarský trh. Následovala Belgie a Holandsko. Česká republika byla spolu s Polskem prvním ze středoevropských států, kam About You expandovalo v roce 2018. Expanze na Slovensko či do Maďarska Rumunska na sebe nenechala dlouho čekat.

Dnes tak About You působí v celkem 25 evropských státech, mimo jiné také ve Slovinsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, Irsku, Francii, Chorvatsku, Bulharsku, Dánsku, Finsku, Švédsku, Španělsku, Itálii, Řecku a Portugalsku. 

online shopping

8. Na vrácení zboží máte 100 dní

Jedním z hlavních důvodů, proč se internetovému e-shopu AboutYou.cz natolik daří, a to i navzdory obrovské konkurenci, je především politika bezplatné dopravy a vrácení. Přestože se tak jedná o internetový obchod, objednat si můžete větší množství kousků a po vyzkoušení si nechat jen ty, které vám skutečně padnou. Na vrácení zboží mají navíc zákazníci prodlouženou lhůtu, která je rovných 100 dní. 

9. 75 % zákazníků nakupuje v aplikaci

Vzhledem k tomu, že mezi cílovou skupinu patří osoby mezi 18 a 49 lety, nebude asi divu, že drtivá většina zákazníků nakupuje v rámci unikátní mobilní aplikace About You. Pokud bychom se podívali na plošná čísla za celou Evropu, aplikaci si do svého mobilního telefonu či jiného chytrého zařízení nainstalovali již dvacet šest milionů zákazníků, což je skutečně působivé číslo.

10. 100 nejlepších produktů na About You

Že jste e-shop AboutYou.cz v poslední době příliš nenavštěvovali? V tom případě vám možná unikla novinka nejen v mobilní aplikaci, ale také verzi pro prohlížeče. Nově se můžete při nákupu inspirovat v sekci Top 100, kde pro vás byly vybrány nejlepší kousky z dané kategorie. Múza na vás však čeká jako obvykle také v sekci Inspirace či na sociálních sítích About You. Inspirovat se však můžete také našimi tipy na trendy About You šaty pro letošní sezónu!  

Často kladené dotazy

Kdy vznikl internetový obchod About You?

About You vznikl a oficiálně spustil svůj německý e-shop 5. května 2014. Na českém trhu působí od roku 2018.

Kolik zakladatelů má společnost About You a kdo jsou?

About You má celkem 4 zakladatele s vazbami na Otto Group, která finančně podpořila začátky projektu. Jde o Benjamina Otta, Tareka Müllera, Sebastiana Betze a Hannese Wiese.

Jaká je nabídka značek a produktů na e-shopu AboutYou.cz?

E-shop AboutYou.cz nabízí přes 2 000 světových, lokálních i vlastních značek a zákazníci si mohou vybírat z obrovské nabídky 400 000 produktů.



Alžbeta Komrsková

Alžbeta Komrsková

Žiju psaním o všem, co mě baví, ať už jde o cestování po evropských metropolích, přírodní kosmetiku, udržitelnou módu či zdravé stravování. Patřím mezi nadšené sportovce, a když zrovna nepíšu či nepřekládám, jsem nejspíš v posilovně, cvičím jógu nebo vyrážím za turistikou.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...