7 nejlepších sluchátek s potlačením hluku pro produktivitu

žena se sluchátky a v křesle

Boom na druhou: s rostoucím počtem lidí pracujících z domova se spustil dalším boom, tentokráte v požadované elektronice a technologiích. Mnozí hledají nejen notebooky a tablety, pracovní stoly a židle, ale také vhodná sluchátka, která by blokovala zvuky, jež doma ruší jejich soustředění při práci, studiu nebo i při online schůzce. Používání sluchátek s potlačením hluku vám dokonce může pomoci cítit se méně unavení, zejména po cestování nebo po pravidelném dojíždění, během nějž se snažíte soustředit se na pracovní výkon, nebo alespoň na třídění vlastních myšlenek a plánování dne.

Ale přestože je tato funkce (tedy potlačení okolního hluku) cennou vlastností většiny sluchátek, ne všechna jsou vytvořena stejně. V důsledku toho pro vás v redakci lifehack.org sestavili několik nejlepších sluchátek spotlačením šumu, která můžete na současném trhu najít.

Kritéria hodnocení nejlepších sluchátek s potlačením hluku

Než se pustíme do seznamu, stojí za to podívat se na kritéria, která byla použita pro hodnocení právě této vybrané skupiny sluchátek. Následující sluchátka budou mít tyto vlastnosti:

  • Vysoký komfort - všechny tyto výrobky jsou navrženy pro maximální pohodlí zákazníků a dokon ale padnou na hlavu.
  • Konstrukce přes uši - Poskytuje dodatečnou bariéru, která pomáhá potlačit nepotřebné zvuky a zajišťuje, že vám sluchátka nevyklouznou z uší - jako to často a rády dělají špunty do uší.
  • Bezdrátová - Všechna doporučená provedení sluchátek jsou bezdrátová. Nikdo se nechce zabývat dalšími kabely, které mu překážejí v pracovním prostoru - zejména pokud cestujete nebo u pracovního stolu potřebujete více pohybu a prostor pro úplně jiné věci, než jsou zrovna kabely.
  • Silná výdrž baterie - Kromě toho, že jsou tyto výrobky bezdrátové, mají všechny také dobrou výdrž baterie, která pomáhá minimalizovat prostoje způsobené nabíjením. Sluchátka samozřejmě můžete propojit se zařízením, když se vám zrovna vybila, ale nemáte čas je teď nechat nabíjet.
sluchátka Sony

1. Nejlepší sluchátka s potlačením hluku pro Bluetooth: WH-1000XM4 od společnosti Sony

Pokud hledáte výrobek se skvělou kompatibilitou s technologií Bluetooth, nejnovější sluchátka Sony vám ji zajistí. Nabízejí silnou izolaci hluku v několika směrech. Prvním z nich je jejich celková objemnost a konstrukce přes uši. Druhý je prostřednictvím nových funkcí, které jsou snadno nastavitelné.

Kdykoli používáte funkce, jako je například Speak - to - Chat nebo Quick Attention (spouští se zakrytím pravého náušníku), sluchátka okamžitě začnou přehrávat i okolní zvuky. To může zvýšit vaši koncentraci a přestože stále budete slyšet své okolí, nic vás nebude rozptylovat.

Nemusíte se také příliš obávat o výdrž baterie, protože tato sluchátka vydrží nabitá více než 37 hodin - myšleno 37 hodin aktivního přehrávání, samozřejmě. Jsou také vybavena časovačem automatického vypnutí,který zajišťuje, že jejich energie nepřijde nazmar, když je nepoužíváte (ale zapomněli jste je vypnout).

Sluchátka Bose

2. Nejpohodlnější alternativa: Bose QuietComfort 35 II

Pokud vás připojení Bluetooth příliš nezajímá a spíše vám jde o pohodlí, dobrou alternativou je řada sluchátek QuietComfort od společnosti Bose. Vzdáte se sice funkcí přizpůsobení zvuku, které nabízí společnost Sony, nicméně s těmito sluchátky získáte vyšší komfort. Jsou lehká a speciálně navržená tak, aby pevně přilnula k vašim uším. Nejsou proto tak objemná jako sluchátka Sony.

Co se týče funkce potlačení šumu, jsou na stejné úrovni jako výše zmíněná sluchátka Sony v tom, že dokážou potlačit značné množství vnějšího hluku. Nepotlačí však každý nepotřebný zvuk. Budou situace, kdy byste stále slyšeli například hluk v rozsahu basů od motoru autobusu - při cestování v něm.

Sluchátka Razer 

3. Nejlepší cenově dostupná varianta do 200 dolarů: Razer Opus

Pro ty, kteří hledají dobrou, a přitom cenově dostupnou volbu, je Razer Opus solidním produktem. Z různých sluchátek této úrovně se jedná o nejlepší sluchátka s potlačením šumu při porovnání ceny a výkonu. Tato sluchátka jsou schopna blokovat okolní zvuky ve vašem okolí, od slabého dunění motoru autobusu nebo letadla až po štěbetání ptáčků v okolí (anebo spolucestující mládeže). Navíc mají dlouhou výdrž baterie. Vydrží až 32 hodin spolu s časovačem automatického vypnutí, který také pomáhá šetřit baterii.

Sluchátka Anker 

4. Nejlepší cenově dostupná varianta do 100 dolarů: Sluchátka Anker Soundcore Life Q30

Pokud chcete další levnou možnost, která je ještě levnější než Razer Opus, skvělou volbou jsou sluchátka Soundcore od společnosti Anker. Tato bezdrátová sluchátka jsou dobře vyrobená, pohodlná a odolná, navíc s vyztuženým hlavovým mostem. Jejich schopnosti potlačení hluku se vyrovnají těm nejlepším, protože tento výrobek dokáže snadno odfiltrovat slabé dunění až po vysoké tóny někdy až vlezlého hučení klimatizačních jednotek. Celkově jsou skvělá za tu cenu, kterou zaplatíte.

Sluchátka PowerLocus 

5. Nejlepší sluchátka s potlačením hluku do 100 dolarů (aneb rozpočtově přijatelná alternativa): PowerLocus

Další skvělá rozpočtová sluchátka, která stojí za zvážení, jsou PowerLocus. Tato sluchátka s potlačením hluku, která se vyznačují vynikající 70hodinovou výdrží baterie, dokáží mimo jiné potlačit hluk v kavárnách, autobusech, vlacích a autech, zatímco vy budete - třeba i celý den - pracovat. Nebo třeba i relaxovat, aniž byste chtěli být rušeni okolním hlukem.

Tato sluchátka poskytují skvělé pohodlí a kvalita zvuku je poměrně vysoká - zejména díky jejich hi-fi stereu a hlubokým basům. Dodávají se také s dvouletou zárukou, takže pokud se vyskytnou nějaké problémy, můžete i přes jejich nízkou cenu snadno získat nový kus.

Sluchátka Anker 

6. Nejlepší sluchátka pro smíšené použití: Sluchátka Anker Soundcore Life Q35

Ačkoli se jedná o novější generaci modelu Anker Soundcore Life Q30, nemusí to nutně znamenat, že je lepší. Mezi jednotlivými generacemi sluchátek jsou rozhodně jisté posuny. V případě těchto sluchátek přišly konkrétní funkce, které pomáhají zlepšit váš zážitek. A to i přes pokles výkonuu některých parametrů - ve srovnání se starší generací.

Jejich schopnosti potlačení šumu je nižší než u starší generace, i když to do značné míry závisí na tom, jak vám sluchátka sedí na hlavě. Přesto má tahle verze více přizpůsobitelných zvukových profilů, a to díky aplikaci dodávané se sluchátky. Získáte i další příslušenství, jako je vestavěný mikrofon, pouzdro a adaptér do letadla, které jiná sluchátka z tohoto žebříčku nemají.

Cena se drží zhruba ve stejném rozmezí jako u předchozí generace, takže je to otázka preferencí, po kterém modelu sáhnete, pokud vás láká smíšené použití.

Sluchátka Sony XM3

7. Volba pro cestování: sluchátka s mikrofonem WH-1000XM3 od společnosti Sony

Tato vynikající sluchátka s potlačením šumu starší generace než je Sony WH-1000XM4, nabízejí stejnou úroveň kvality jako jejich nejnovější verze. Mají vynikající výdrž baterie, vysoký bezdrátový dosah a výborné schopnosti potlačení šumu. Rozdíl mezi starší a novější generací spočívá v tom, že tyto mají vyšší úroveň pohodlí při nošení než generace předchozí. Mají takéo něco kratší výdrž baterie, ale ta je stále poměrně vysoká - okolo 30 hodin.

Závěrečné myšlenky k výběru sluchátek

Pokud vám nevadí objemnost náhlavních sluchátek s funkcí potlačení hluku, pak vám tyto výrobky mohou nabídnout nejkvalitnější zvuk, pohodlí a schopnost nemuset se nechat rušit okolím. Důležité je, abyste hledali taková, která nejlépe vyhovují vašim potřebám a preferencím. Ve spojení s tím, že se nebudete muset zabývat kabely, které jen zbytečně překážejí v pracovním prostoru nebo při cestování, se budete moci více soustředit na věci, na kterých opravdu záleží - zatímco zbytečné zvuky kolem vás nebudou rozptylovat.

Bonus: Trénink mozku - jak si udržet bystrost

Sluchátka se schopností potlačit okolní hluk se skvěle hodí právě pro účely učení se v místech, která vůbec nejsou tichá. Jako bonus vám proto přidáváme ještě jednu kategorii, která s učením úzce souvisí: Jak si udržet bystrost.

Udržovat si svěží a aktivní mysl je životně důležité bezohledu na to, kde se v životě nacházíte. Váš mozek je jako sval, a pokud jde o učení, rozhodující je důslednost, nikoliv intenzita. Drobné, ale pravidelné zvyšování aktivity mozku v průběhu času zlepší vaše kreativní myšlení  - a váš mozek bude při učení efektivnější.

Zaměřte se proto velmi často i na malé lekce a cvičení, které lze kdykoli procvičovat a nezaberou mnoho času. Možná se vám stane, že tyto aplikace otevřete při čekání v dlouhé frontě v obchodě s potravinami nebo při čekání na návštěvu lékaře, na autobusové nebo vlakové zastávce. Právě v pravidelnosti a četnosti spočívá kouzlo zachování bystrosti každého mozku.

Celkově vám pravidelná a drobná cvičení poskytnou rychlý a účinný způsob, jak si zbystřit mozek, což časem zlepší vaši schopnost učit se a uchovávat informace - jinými slovy vaši bystrost. Zde jsou pro vás tři vynikající aplikace pro drobná, ale o to více efektivní trénování mozku, které vám pomohou zlepšit učení.

  • Elevate (webové stránky | Apple iOS | Android)
  • Peak (Webové stránky | Apple iOS | Android)
  • Lumosity (webová stránka | Apple iOS | Android)
police s knihami

Učení není povinnost, ale zodpovědnost

Vždy bychom měli mít na paměti, že učení není povinnost, ale zodpovědnost. Představa, že se člověk učí ve škole a pak už jen žije profesní život bez dalšího rozvoje, je zastaralá a je třeba ji nadobro změnit. I v osobním životě stále máme co se učit, o finanční gramotnosti ani nemluvě.

Každý z nás má prostor k růstu, ale když se učení dostane nakonec seznamu priorit, dříve či později se dopracujeme až na samotné dno - nebo tam, kde jsme rozhodně být nechtěli. Pouze když si na učení vyčleníte záměrný čas a budete se v něm každý den objevovat, budete moci růst, zlepšovat se a vést šťastnější a spokojenější život.

Když se učíte sami doma, hrozí nebezpečí, že se stanete obětí prokrastinace nebo nedostatku motivace. Proto je tak důležité mít k dispozici správné nástroje pro učení - správnou technologii nevyjímaje. Zlepší vaši efektivitu, motivují vás a pomohou vám sledovat váš pokrok. Tyto nástroje pro učení jsou však pouze začátkem. Je jen na vás, aby ste se ptali sami sebe: "Co se ještě mohu naučit? Kde jinde mohu najít informace, které jsou snadno dostupné, rychle stravitelné a pomohou mně a mému životu?"

Zdroj: lifehack.org

Často kladené dotazy

Jaká kritéria byla použita pro hodnocení nejlepších sluchátek s potlačením hluku?

Následující sluchátka budou mít tyto vlastnosti: Vysoký komfort - všechny tyto výrobky jsou navrženy pro maximální pohodlí zákazníků; Konstrukce přes uši - Poskytuje dodatečnou bariéru, která pomáhá potlačit nepotřebné zvuky; Bezdrátová - Všechna doporučená provedení sluchátek jsou bezdrátová; Silná výdrž baterie - Kromě toho, že jsou tyto výrobky bezdrátové, mají všechny také dobrou výdrž baterie.

Jaká jsou nejlepší sluchátka s potlačením hluku pro Bluetooth?

WH-1000XM4 od společnosti Sony jsou sluchátka se skvělou kompatibilitou s technologií Bluetooth. Nabízejí silnou izolaci hluku v několika směrech a také dobrou výdrž baterie, která vydrží nabitá více než 37 hodin.

Jaká jsou nejpohodlnější sluchátka s potlačením hluku?

Bose QuietComfort 35 II jsou lehká a speciálně navržená tak, aby pevně přilnula k vašim uším. I když nepotlačí každý nepotřebný zvuk, dokážou potlačit značné množství vnějšího hluku.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

cestování přes booking

Tipy a triky na Booking.com: Jak ušetřit na rezervaci?

Ubytovací portál Booking.com právem patří mezi nejpopulárnější nejen u nás, ale také ve světě, kde by marně hledal konkurenci. Přestože hlavním...

luxusní hotely booking

Zasněte se: Nejluxusnější hotely na Booking

Booking.com nepochybně patří mezi nejoblíbenější a také nejpoužívanější platformy pro rezervaci ubytování. Zatímco většina z nás jeho služeb...

ubytování na Bookin.com

Booking zajímavosti: Co jste nevěděli o oblíbeném portálu?

Booking.cz bezpochyby patří mezi nejpopulárnější ubytovací portály na světě. Důvodem jsou nejen skvělé ceny a široká nabídka ubytování, ale také...

stan pod stromy

Jste po dovolené stále unavení? Možná známe důvod. Tahle situace totiž postihuje více lidí

Co se vám vybaví, když se řekne dovolená? Pro většinu z nás to znamená zábavu, wellness, hýčkání nebo prostě jen odpočinek a dohánění spánku....