Podporují chytré hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 také GPS?

Podporují chytré hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 také GPS?

Xiaomi založilo ekologicky šetrnou značku svých výrobků, které dalo název Haylou. Vyrábějí již druhé chytré hodinky v pořadí, obojí pomocí crowdfundingu. Jedná se o malé sportovní hodinky, které splňují nároky běžných sportovců. Monitorují zdravotní funkce, aktivitu, spánek, ale dokáží zprostředkovat i notifikace z telefonu. A jsou poměrně levné, pouze okolo tisíce korun. Takže je nasnadě otázka, zda i takto levný model podporuje GPS. A pokud ne, dá se nějak jinak zařídit sledování trasy?

U hodinek Xiaomi Haylou Solar LS05 nenajdete GPS moduly

Stejně jako u předchozích chytrých hodinek Xiaomi Haylou Solar LS01, ani u modelu Xiaomi Haylou Solar LS05 nejsou separátní GPS moduly. Konektivitu mohou využít pouze s Bluetooth, bez funkce stanovení jejich pozice a překonané trasy. Hodinky sice počítají ušlé kroky, ale nezvládají lokalizaci a trasování. Ale nevěšte hlavu, trasu můžete sledovat díky jejich propojení s telefonem.

Xiaomi Haylou Solar LS05

Jak využít chytré hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 k trasování chůze, běhu nebo jízdy na kole?

Je to vcelku snadné. Stačí hodinky propojit s telefonem, který v sobě GPS modul má (v současnosti jsou jím vybaveny všechny smartphony). Stačí jen tři kroky ke správnému nastavení lokalizace a trasování:

Krok 1: Zapněte na svém telefonu Bluetooth a také otevřete aplikaci Haylou Fit APP, ve které se hodinky s telefonem propojují a kde je můžete i ovládat.

Krok 2: Klikněte na ikonu v horním pravém rohu, abyste spustili běžecký mód.

Krok 3: Na telefonu povolte funkci GPS a začněte s pohybem. Na telefonu budete v aplikaci moci sledovat jak trasu, tak čas, rychlost a další parametry své aktivity.

Často kladené dotazy

Mají chytré hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 GPS modul?

U modelu Xiaomi Haylou Solar LS05 nejsou separátní GPS moduly. Hodinky mohou využít pouze konektivitu s Bluetooth, bez funkce stanovení jejich pozice a překonané trasy.

Jak mohu sledovat trasu během sportovní aktivity, když hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 nemají GPS?

Můžete sledovat trasu díky propojení hodinek s telefonem, který v sobě GPS modul má. Stačí hodinky propojit s telefonem, otevřít aplikaci Haylou Fit APP, spustit běžecký mód a povolit funkci GPS na telefonu. Poté budete moci v aplikaci sledovat trasu, čas, rychlost a další parametry své aktivity.

Jak propojit chytré hodinky Xiaomi Haylou Solar LS05 s telefonem pro sledování trasy?

Stačí postupovat podle těchto kroků: Krok 1 - Zapněte na svém telefonu Bluetooth a otevřete aplikaci Haylou Fit APP. Krok 2 - Klikněte na ikonu v horním pravém rohu, abyste spustili běžecký mód. Krok 3 - Na telefonu povolte funkci GPS a začněte s pohybem.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...