Nejlepší kancelářské židle roku 2022 pro domácnost i práci

Kancelářské židle

V práci a dokonce i v životě trávíme tolik času sezením. Vzhledem k množství času stráveného sezením je nezbytné zajistit, aby židle, na které sedíme, byla vhodná pro daný účel. Kvalitní kancelářská židle může být jednou z mála věcí, které stojí mezi vámi a chronickými bolestmi zad a ramen. Vynikající ergonomie je pravděpodobně to poslední, na co myslíte, když se věnujete hektickému pracovnímu dni.

Takže o to důležitější je mít kvalitní kancelářskou židli, která zajistí vaše pohodlí i zdravé držení těla. Vyberte si jednu z nejlepších kancelářských židlí a můžete zaznamenat obrovský dopad na produktivitu. Židle byly po celý rok 2022 hodnoceny v redakci techradar.com - a výsledky jejich zjištění vám nyní můžeme zprostředkovat.

Investice do jedné z níže uvedených kancelářských židlí maximalizuje vaše pohodlí a zajistí, že vaše tělo bude po celý den v dobré poloze. Můžete se věnovat svým úkolům celé hodiny bez obav, že na konci dne budete zkroucení a celí bolaví. Investice do takové židle je proto zásadní - stejně zásadní jako pořízení ideálního počítače, notebooku a periferních zařízení -zejména ve spojení s funkčním pracovním stolem.

Nejlepší kancelářské židle: Jak byl žebříček sestavován?

Jak v redakci Techradar.com uvádějí, tento seznam nejlepších židlí byl sestaven důkladným průzkumem židlí, porovnáním relativních specifikací, dostupných funkcí, konstrukčních materiálů, zpětné vazby napříč různými online fóry a recenzemi zákazníků. A také s přihlédnutím k dalším faktorům, jako je zákaznická podpora, záruky a celkově hodnoty pro zákazníka.

Humanscale Freedom

1. Humanscale Freedom - nejlepší ergonomická kancelářská židle

Specifikace

·        Rozměry: 1: 69 cm x 63,5 cm x 109 - 135 cm (š xh x v)

·        Výška sedáku: 41 - 51,5 cm (minimální ažmaximální)

·        Maximální zatížení: 136 kg

Výhody

+       Žádné složité mechanismy ovládání, o které bystese museli starat

+       Dynamicky se přizpůsobuje uživateli

Nevýhody

-       Cena. Zejména v koženém provedení

Humanscale vyrábí špičkové ergonomické kancelářské židle -a Humanscale Freedom je vyloženě vrcholem této šikovnosti. Nejenže vypadá báječně- zejména v kožené variantě, která nabízí další výhody v případě náhodného rozlití nápoje - ale chytré je, že židle Freedom je navržena tak, aby se obešla bez složitých knoflíků nebo páček, kterými vás mohou jiné modely ergonomických židlí zmást. Místo toho se automaticky přizpůsobí ideální poloze a pracovním požadavkům vašeho těla.

Například při naklápění židle se automaticky nastaví odpor opěradla na optimální úroveň. Konečným výsledkem je pohodlné sezení, aniž byste museli přemýšlet o jeho nastavení. K dispozici jsou některé nastavitelné prvky, včetně područek, které se pohybují společně - takže jsou vždycky obě ve stejné výšce. Můžete také posunout sedák dopředu (nebo dozadu) a nastavit výšku opěradla a opěrky hlavy (v druhém případě jednoduše tahem; opravdu jsou všechna tato nastavení až neuvěřitelně snadná).

Je toho tedy hodně, co se vám může na židli líbit. Nevýhodou je, že to není kancelářská židle pro slabé povahy. Cena je až extrémní.  Nezapomeňte však, že dražší modely jsou prodávány v kůži a leštěném hliníku. Nezapomeňte také, že existují i verze s obyčejnou látkou a grafitovým rámem - ty možná nevypadají tak špičkově, ale stále poskytují stejně dobrý zážitek ze sezení, často za cenu o mnoho procent nižší. Všimněte si také, že na tuto židli se vztahuje 15letá záruka, což jistě vzbuzuje důvěru.

Flexispot Oka Flexi

2. Flexispot BS9 Oka Flexi křeslo - kancelářská židle s nejlepším poměremcena / výkon

Specifikace

·        Rozměry: 69 cm x 52 cm x 110 - 110 cm (š x h xv)

·        Výška sedadla: 44,5 - 53,5 cm (od minima domaxima)

·        Maximální zatížení: 120 kg

Výhody

+       snadné sestavení s jednoduchým návodem

+       skvělý balanc mezi pohodlím a podporou zad

Nevýhody

-       Nemá opěrku hlavy jako jiné modely židlí od Flexispot

-       Barva může snadno vyblednout

Pokud chcete svou domácí kancelář obohatit o pestré barvy, společnost Flexispot má pro vás řešení. Zářivě oranžová polstrovaná kancelářská židle bude středem pozornosti v každé místnosti, do které se ji rozhodnete umístit. Kancelářská židle Flexi-Chair Oka BS9 má krásný design, je pohodlná a snadno se sestavuje. Co se týče pohodlí a designu, židle tyto dvě položky splňuje, protože na této židli můžete bez problémů sedět celé hodiny.

Vzhledem k tomu, že židle je relativně nová, neexistujemnoho online recenzí, ale jedna věc je jistá. Židle je přesně taková, jakspolečnost popsala, a vypadá přesně tak, jak ji vidíte na obrázcích na webovýchstránkách Flexispot. Kvalita BS9je na vysoké úrovni. Ergonomický design židlechrání vaše záda a díky 7cm polštáři na sedáku je pohodlí to poslední, o co se tubudete muset starat.

X-Chair X2 K-Sport Mgmt Chair

3. Křeslo X-Chair X2 K-Sport Mgmt Chair - skvělá kancelářská židle z pohledumožností nastavení

Specifikace

·        Rozměry: 64,77 cm x 53,34 cm x 137,16 cm (š x hx v)

·        Výška sedadla: 45,72 - 57,15 cm (minimální ažmaximální)

·        Maximální zatížení: 154 kg

Výhody

+       Snadno se čistí

+       Mnoho možností přizpůsobení

+       Vyrobeno výhradně ze síťoviny pro lepší prouděnívzduchu

Nevýhody

-       Upgrade se může prodražit

Židle X-Chair X2 K-Sport Mgmt Chair je prémiová kancelářská židle s jedinečným designem. Zatímco jiné ergonomické kancelářské židle mají síťované opěradlo, které vás při práci ochlazuje, židle X-Chair se posouvá o úroveň výš, protože používá síťovinu i na sedadle. To pomáhá udržovat celé tělo v chladnějším vzduchu. A zároveň se židle poměrně snadno čistí.

Samotný síťovaný sedák asi nebude pro ty z vás, komu je při delším sezení u PC spíše zima. Ale jestliže jste teplomilní, nebo trpíte častějšími záněty z nedostatečně prodyšného prostředí, může se pro vás právě  X-Chair X2 K-Sport Mgmt Chair stát tím nejlepším řešením. Ovšem pozor, i pro zimomřivé je tady zajímavý doplněk: čtěte dále.

Židle X-Chair nabízí spoustu volitelných doplňků, jako je opěrka hlavy, prodloužená šířka sedáku, pogumovaná kolečka ve stylu kolečkových bruslí a područky otočné o 360 stupňů pro ty, kteří si chtějí židli X2přizpůsobit. Současně se do křesla X2 vkládají vyhřívací, masážní a chladicí moduly, které lze nabíjet pomocí síťového adaptéru nebo kabelu USB. Kancelářské křeslo X-Chair X2 K-Sport Mgmt Chair s dynamickou variabilní bederní opěrkou je jistě nemalá investice. Ale ti, kteří tráví každý den dlouhou dobu sezením u pracovního stolu, ocení její pohodlí, prodyšnost a nastavitelnost.

Ergonomická židle Branch

4. Ergonomická židle Branch - židle vyvažující kvalitu a cenovou dostupnost

Specifikace

·        Rozměry: 64 cm x 61 cm x 107 cm (š x h x v)

·        Výška sedáku: 43 - 53 cm (minimální ažmaximální)

·        Maximální zatížení: 136 kg

Výhody

+       Pohodlný

+       Premiové funkce bez vysoké ceny

+       Zákaznický servis vypadá jako silná stránka

Nevýhody

-       Opěrka hlavy se prodává samostatně

Ergonomická židle Branch si klade za cíl poskytovat prémiové funkce za přijatelnou cenu. A tu u ní opravdu najdete. V otázce ceny má zkrátka navrch. Je to elegantně vypadající kancelářská židle se sportovními prvky, které byste očekávali od prémiového modelu - alespoň pokud jde o pohodlí a množství nastavitelných prvků.

Je možné nastavit nejen výšku sedáku, ale také jeho protitlak- naklápí se až o 20 stupňů. A stejně jako u mnoha modelů vyšší třídy, jsou opěradlo a sedák propojeny, takže se naklápějí společně, což zajišťuje pohodlnější a lépe podepřené sezení (úroveň náklonu můžete také uzamknout, v jakékoliv poloze budete chtít).

Kromě toho všeho, co už bylo zmíněno, si můžete nastavit bederní opěrku, hloubku sedáku a područky, což vám dává spoustu možností, jaksi ergonomickou židli Branch nastavit přesně tak, jak potřebujete. I pro dlouhodobé sezení. Tato kancelářská židle má také hliníkovou základnu, prodyšný síťový výplet na opěradle a pěnový polštář s vysokou hustotou na sedáku - díky tomu je zajištěno opravdové pohodlí - i při dlouhém sezení.

Jediným nešvarem, který byl redakcí Techradar.com zaznamenán v ohlasech na internetu, je občasné nedorozumění se s bederní opěrkou. Zákazníci, kteří tuto židli koupili, si někdy stěžují, že je to spíše plast než polstrování - že je v podstatě tvrdá. Dobrou zprávou však je, že společnost Branch naslouchá svým zákazníkům. A židle Ergonomic má teď ještě "další vrstvu polstrování" mezi síťovaným opěradlem a bederní opěrkou.

Celkově židle Branch Ergonomic Chair představuje skvělou cenovou nabídku. A zákaznická podpora společnosti se rovněž jeví jako přednost na straně jejího výrobce.

Pracovní židle Vari

5. Pracovní židle Vari s opěrkou hlavy - skvělá v tom, jak se dovedepřizpůsobit

Specifikace

·        Rozměry:  51 cm x 51 cm x 110 cm (š x h x v)

·        Výška sedadla: 45 - 56 cm (minimální ažmaximální)

·        Maximální zatížení: 136kg

Výhody

+       Nastavitelná opěrka hlavy, opěradlo židle,sedák, područky a sklon a napnutí sedáku

+       K dispozici v černé nebo šedé barvě

+       Jednoduchá montáž

+        Certifikát BIFMA x5.1

Nevýhody

-       Šedé provedení je dražší

Vedle pracovních stolů vyrábí společnost Vari též kancelářský nábytek, včetně různých židlí. Židle Task Chair od této společnosti je k mání s opěrkou hlavy nebo bez ní. A pokud si vyberete černou povrchovou úpravu, budete si sice muset připlatit, ale nijak závratně. Nicméně jak židle Vari Task Chairs opěrkou hlavy, tak židle Vari Task Chair, vyjdou o něco dráž, jakmile si zvolíte šedé provedení.

Společnost Vari navrhla svou židli Task Chair s ohledem na ergonomii, aby pomohla udržet správné nastavení těla a snížit svalové napětí při práci. Opěrka hlavy, opěradlo, sedák, područky a sklon, ale i protitlak sedáku jsou nastavitelné, takže si tuto židli můžete pohodlně nakonfigurovat. Židle Vari Task Chair unese až 300 liber (136 kg) a její kolečka dobře jezdí po kobercích i tvrdých podlahách. Vyztužený síťovaný opěrák židle umožňuje prodyšnost, zatímco výkyvný ergonomický opěrák poskytuje maximální bederní oporu.

Stejně jako stůl Vari Standing Desk lze i pracovní židli sestavit během několika minut. K jejímu sestavení není zapotřebí žádného nářadí. Zakoupení nové kancelářské židle je u společnosti Vari také snadné. Společnost totiž poskytuje 30denní vrácení bez rizika, doručení zdarma a možnost nakoupit nyní, ale zaplatit později.

Zdroj: techradar.com

Často kladené dotazy

Jaký je nejlepší způsob, jak vybrat kvalitní kancelářskou židli?

Nejlepší kancelářskou židli můžete vybrat podle několika faktorů, jako jsou ergonomie, konstrukční materiály, dostupné funkce a zákaznická podpora. Důležité je, aby židle byla pohodlná a zajistila zdravé držení těla. Redakce techradar.com sestavila seznam nejlepších kancelářských židlí na základě těchto faktorů. Z tohoto seznamu můžete vybrat židli, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a rozpočtu.

Která kancelářská židle je nejlepší pro ergonomii?

Humanscale Freedom je hodnocena jako nejlepší ergonomická kancelářská židle. Je navržena tak, aby se přizpůsobila ideální poloze a pracovním požadavkům vašeho těla bez složitých knoflíků nebo páček. Tato židle nabízí automatické nastavení odporu opěradla při naklápění, snadno nastavitelné područky, posuvný sedák a opěrky hlavy. Cenově je však vyšší než jiné modely, zejména v provedení s koženým čalouněním.

Jaká je nejlepší kancelářská židle s nejlepším poměrem cena/výkon?

Flexispot BS9 Oka Flexi křeslo je hodnoceno jako kancelářská židle s nejlepším poměrem cena/výkon. Tato židle nabízí snadné sestavení, skvělý balanc mezi pohodlím a podporou zad a je dostupná v živých barvách. Je vhodná pro domácí kanceláře. Pokud však hledáte židli s opěrkou hlavy, tento model ji nemá a barva může snadno vyblednout.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...