Jak nakupovat na Allegro.cz: Zkušenosti a rady

allegro

Láká vás nabídka populárního internetového obchodu Allegro.cz, ale s nákupem stále váháte? Nebo jste na Allegro.cz již nakoupili, ale máte pocit, že jste z platformy nevytěžili všechny možné výhody? Abyste nejen maximálně ušetřili, ale také se vyhnuli starostem s objednávkou, dodáním zboží nebo jeho případným vrácením, připravili jsme pro vás praktický průvodce nákupem na Allegro.cz. Náš průvodce obsahuje užitečné rady a tipy, které vám pomohou vyhnout se běžným chybám a zjednoduší váš nákupní proces. Pojďme se společně podívat, jak nakupovat na Allegro.cz chytře a bez zbytečných komplikací!

Jak funguje Allegro?

V prvé řadě se pojďme podívat na to, jak vlastně Allegro.cz funguje. Vzhledem k tomu, že česká odnož vznikla odkoupením obchodu Mall.cz polskou společností Allegro, asi nebude žádným překvapením, že fungují na velice podobném principu. 

Allegro.cz je online marketplace, kde různí prodejci nabízejí své zboží, což zákazníkům umožňuje vybírat z široké nabídky produktů pod jednou střechou. Platforma slouží jako zprostředkovatel mezi kupujícími a prodejci, což znamená, že Allegro samo neprodává zboží, ale poskytuje prostor pro prodejce, kteří mohou nabízet své produkty.

Systém Allegro je postaven tak, aby usnadnil vyhledávání produktů podle kategorií nebo klíčových slov. Díky pokročilým filtrům můžete snadno zúžit vaše vyhledávání na základě různých kritérií, jako jsou cena, hodnocení prodejce, stav zboží, lokalita prodejce a další. Po nalezení požadovaného produktu si navíc můžete přečíst detailní popis, prohlédnout fotografie a přečíst recenze od ostatních zákazníků.

Vytvořte si účet a využívejte výhody

Pokud chcete využít všechny výhody, které nákup na platformě Allegro.cz nabízí, v prvé řadě se nezapomeňte zaregistrovat. Vytvoření účtu je zcela bezplatné, nemusíte při registraci zadávat žádné údaje o platební kartě a bez závazků ho můžete kdykoliv zrušit. Založení účtu se vyplatí nejen z hlediska zjednodušení zadávání dodacích a platebních údajů či sledování stavu objednávek, ale také se můžete těšit na mnohé další výhody.

Příkladem budiž možnost platby na dobírku, 5x bezplatné doručení a vrácení objednávky v rámci programu Smart či podpora v rámci programu Allegro Protect, na který se podíváme dále v článku. 

Záruka nejnižší ceny

Allegro.cz se může pochlubit nejnižšími cenami na trhu. A nejsou to jen planá slova - internetový obchod nabízí tzv. záruku nejnižší ceny, v rámci které u vybraných produktů máte jistotu skutečně té nejnižší ceny ve srovnání s konkurencí. Pokud přece jen zjistíte, že někde dané zboží prodávají levněji, stačí do 72 hodin od zakoupení produktu na Allegro vyplnit formulář v sekci Historie nákupu. Žádost bude do měsíce od skončení dané kampaně posouzena, a v případě, že bude vaše žádost posouzena kladně, získáte kupón v hodnotě až 1 000 Kč s platností jednoho měsíce. 

Záruka nejnižší ceny Allegro

Slevové kupony

Dále ušetřit můžete také pomocí slevových kuponů v rámci speciálních akcí. Allegro slevy a kupony naleznete jak u nás na Kuponovníku, tak vás o nich bude informovat samotné Allegro - stačí čas od času rozkliknout symbol zvonečku v pravé horní části vašeho účtu na Allegro.cz. 

Ochrana nákupu

Přestože Allegro prodej produktů pouze zprostředkovává, rozhodně se nemusíte obávat, že nedostanete inzerované zboží. Ochrana nákupu na Allegro je zajištěna prostřednictvím programu Allegro Protect, který poskytuje dodatečnou úroveň zabezpečení pro nákupy provedené na této platformě. Program je určen všem kupujícím na portálech Allegro a poskytuje ochranu na 100 % nákupů s platností až 2 roky od data nákupu a možností vrácení peněz až do výše 100 000 Kč.

Ochrana nákupu Allegro

V případě, že s nákupem nebude něco v pořádku, Allegro garantuje vrácení peněz do 48 hodin od kladného rozhodnutí o vašem případu. Problémy, které jsou kryty, zahrnují situace, kdy neobdržíte zásilku, chybí některé produkty, prodejce nevrátil peníze po zrušení nebo vrácení nákupu, nebo pokud byl produkt poškozený či neodpovídal popisu. Stačí zažádat o pomoc přes systém Allegro, kde podrobně popíšete problém a poskytnete potřebné důkazy.

Produkty a transakce chráněné programem Allegro Protect jsou označeny modrým deštníkem. Pokud si navíc zapnete službu Smart! na Allegro, bude o vaší stížnosti rozhodnuto do dvou pracovních dnů.

Doprava zdarma v rámci programu Smart

Komu by neudělala radost doprava zdarma? Pokud chcete bezplatné doručení získat na Allegro.cz, v prvé řadě se nezapomeňte přihlásit do programu Smart, v rámci kterého získáte 5x doručení a vrácení zdarma. Benefity programu Allegro Smart! jsou dostupné, když minimální hodnota nákupu od jednoho prodejce dosáhne alespoň 299 Kč, pokud si zboží necháte poslat do výdejních boxů či na výdejní místa, a 499 Kč v případě, že si přejete doručení přímo na adresu. Po využití pěti doručení nebo po uplynutí šesti měsíců vaše zkušební verze služby Smart! automaticky skončí bez dalších poplatků, a vy můžete volitelně pokračovat ve službě, buď měsíčním předplatným za 59 Kč nebo ročním za 299 Kč.

Allegro Smart

Stáhněte si mobilní aplikaci

Pokud rádi nakupujete ze svého mobilního telefonu, rozhodně si nezapomeňte stáhnout mobilní aplikaci Allegro. Ta vám umožní nakupovat rychle, snadno a skutečně odkudkoliv. Příjemné uživatelské rozhraní a celá řada praktických funkcí vám usnadní výběr i celý nákupní proces. V neposlední řadě si můžete nastavit upozornění na případně akce a slevy.

Vše potřebné najdete ve svém účtu

Přestože nákup na Allegro.cz je skutečně snadný a přímočarý, čas od času se vyskytne problém, který je potřeba vyřešit. S tím vám pomůže přehledný zákaznický účet, kde najdete všechny důležité informace jak o procesu nákupu, tak stavu vaší objednávky. Případně se můžete obrátit také na nápovědu či zákaznickou podporu, či se zeptat členů komunity Allegro.

Slovo závěrem

Jak vidíte, Allegro.cz nabízí široké spektrum služeb a výhod, které z online nakupování dělají snadný a bezpečný zážitek. Od bezproblémové registrace, přes ochranu každého nákupu a záruku nejnižší ceny, až po bezplatné doručení v rámci programu Smart! – vše je navrženo tak, aby maximálně vyhovovalo potřebám zákazníků. Ať už jste novým nebo stálým zákazníkem, s našimi tipy bude nákup na Allegro hračka!

Často kladené dotazy

Jak funguje internetový obchod Allegro.cz?

Allegro.cz je online marketplace, kde různí prodejci nabízejí své zboží, což zákazníkům umožňuje vybírat z široké nabídky produktů pod jednou střechou. Allegro.cz poskytuje jen prostor pro prodejce a nenabízí vlastní zboží. Systém Allegro je postaven tak, aby usnadnil vyhledávání produktů podle kategorií nebo klíčových slov, a má pokročilé filtry pro úzké vyhledávání. Na platformě si zákazníci mohou prohlédnout detaily o produktech, včetně fotografií a recenzí.

Co jsou výhody založení účtu na Allegro.cz?

Založení účtu umožňuje zákazníkům využít všechny výhody, které platforma nabízí, jako je zjednodušený proces zadávání dodacích a platebních údajů, sledování stavu objednávek a další výhody, jako je možnost platby na dobírku, bezplatné doručení a vrácení objednávky v rámci programu Smart, nebo podpora v rámci programu Allegro Protect.

Jak poskytuje Allegro.cz ochranu nákupu?

Ochrana nákupu na Allegro.cz je zajištěna programem Allegro Protect, který poskytuje dodatečnou úroveň zabezpečení pro nákupy provedené na platformě. Program je určen všem kupujícím na portálech Allegro a poskytuje ochranu na 100 % nákupů s platností až 2 roky od data nákupu a možností vrácení peněz až do výše 100 000 Kč. Allegro.cz garantuje vrácení peněz do 48 hodin od kladného rozhodnutí o případu zákazníka.



Alžbeta Komrsková

Alžbeta Komrsková

Žiju psaním o všem, co mě baví, ať už jde o cestování po evropských metropolích, přírodní kosmetiku, udržitelnou módu či zdravé stravování. Patřím mezi nadšené sportovce, a když zrovna nepíšu či nepřekládám, jsem nejspíš v posilovně, cvičím jógu nebo vyrážím za turistikou.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

zdraví a wellness

Akce a slevy na podporu zdraví a wellness

Slevy a výhodné nabídky zpravidla řešíme z hlediska vekých výdajů na domácí spotřebiče, obuv a oblečení, či třeba elektroniku. Proč však nemyslet i...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...