Top 5 televizorů s úhlopříčkou 65 palců

Televizor a dálkový ovladač

Zajímá vás, co jsou teď ty nejlepší 65palcové televizory 4Ka 8K? Není div, protože právě televizory s 65 palci jsou stále populárnější. Stále více filmů totiž přichází přímo na streamování, a tak lidé hledají domácí kino, které maximálně využijí. Právě tahle velikost nabízí vzrušení z velké obrazovky, ale přitom ještě zachovává rozumnou velikost pro umístění v průměrné domácnosti.

Navíc jsou teď, díky konkurenčnímu boji, takto velké televizory cenově dostupnější než kdykoli dříve. Většinou na trhu nenarazíte na 65palcovýmodel, který by nesplňoval úroveň takzvané vylepšené filmové sestavy.

Mezi modely o úhlopříčce 65 palců potkáme i nejlepší OLEDTV. V této velikosti se už vyplatí zvážit přechod na některý z televizorů s rozlišením 8K. 65 palců už je totiž dost prostoru na to, aby se vysoké rozlišení začalo projevovat - i když většina lidí si stále vystačí s rozlišením 4K, které v této velikosti vypadá stále velmi dobře.

I většina herních televizorů se dodává v 65palcovýchvariantách, takže pokud vám jde o velkoplošné konzolové vzrušení, i pro ně existují skvělé možnosti. Navíc s mnoha možnostmi využití. Žebříček sestavený v techradar.com vám pomůže udělat si představu o současné špičce mezi 65palcovými televizory. Když si je vyhlédnete již nyní, můžete sledovat vývoj jejich ceny - a během Black Friday je pořídit za výhodnějších podmínek.

televize

1. LG OLED65C2 - nejlepší 65palcový televizor pro většinu lidí

Specifikace

·        Velikost obrazovky: 65 palců

·        Rozlišení: 4K

·        Typ panelu: OLED

·        Smart TV: webOS

·        HDR: HDR, HLG, Dolby Vision

Výhody:

+       Krásný obraz 4K/HDR

+       Čtyři porty HDMI 2.1

+       WebOS

Nevýhody:

-       Chybí management kabelů

-       Nepodporuje HDR10+

Stálice posledních let. Mezi vylepšení pro rok 2022 patří nový procesor Alpha a9 Gen 5, který má nabídnout lepší vylepšení objektů adynamické mapování tónů. V testech dopadají obě vylepšení velmi dobře. S tímto modelem získáte i "virtuální prostorový zvuk", kdy televizor rozdělí stereofonní obsah na zvuk v režimu 7.1.2. Navíc byste díky více zvukovým režimům měli být schopni najít zvukový profil, který vašim potřebám bude vyhovovat.

Vedle těchto vylepšení má C2 OLED čtyři samostatné porty HDMI 2.1, takže je ideálním společníkem pro PS5, Xbox Series X a Xbox Series S. Ani LG C2 však není bezchybný. V techradar.com zjistili, že sytost barev mimo osu se snižuje, když se divák pohybuje vlevo nebo vpravo od obrazovky. Obzvláště patrné je to při srovnání s novými modely QD-OLED. Navíc LG nepodporuje ani formát IMAX Enhanced, ani HDR10+ (ale konkurenční televizory ano).

Na trhu najdete několik modelů s lepším rozlišením, ale za danou cenu je to nejlepší televizor, který jste schopni na podzim 2022koupit.

televize

2. Sony XR-65X90J - všestranný 4K televizor pro hráče

Specifikace

·        Velikost obrazovky: 65 palců

·        Rozlišení: 4K

·        Technologie panelu: LCD LED

·        Smart TV: Google TV

·        HDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

Výhody

+       Nejlepší kvalita obrazu ve své třídě

+       Snadné nastavení a Google TV

Nevýhody

-       Podezřelé problémy s HDMI

-       Mírné odlesky na obrazovce

Pokud hledáte jeden z nejlepších 65palcových televizorů, nikoliv ten úplně nejlepší, Sony X90J by vám mohl stačit. Za svou kupní cenu nabízí podle redakce techradar.com hodně - a je dobrou volbou pro lidi, kteří si příliš nepotrpí na pořízení televizoru v režimu OLED.

Kvalita obrazu Sony X90J dokáže udělat velký dojem, což je částečně zásluha nového procesoru Cognitive XR. S ním se potkáváme též v nejlepších soupravách Sony 2021. Je to vynikající procesor, který je obzvláště dobrý, pokud jde o upscaling obsahu a řízení kontrastu. Model X90J je také vybaven novou chytrou platformou Google TV, která nabízí snadné nastavení a širokou podporu aplikací, také možnost využívat službu Google Cast ze zařízení se systémem Android. Nechybí ani Dolby Vision HDR a zvuk Dolby Atmos, k tomu dva plnohodnotné porty HDMI 2.1 pro konzole Xbox Series X a PS5.

Zapomenout ovšem nelze na několik přetrvávajících problémů. V redakci zjistili, že zobrazení mimo osu je zklamáním. K tomu má X90J problémy s viditelností na přímém denním světle. Rozhodně ho na plné čáře překonají schopnosti jeho step-up modelu X95J - avšak vyšší cenu. Sony X90J je sice trochu kompromisem, ale poskytne dobrý výkon za rozumnou cenu.

televize

3. Samsung 65BU8500 - nejlepší levný 65palcový televizor

Specifikace

·        Velikost obrazovky: 65 palců

·        Rozlišení: 4K

·        Technologie panelu: LCD LED

·        Smart TV: Tizen

·        HDR: HDR10, HLG

Výhody

+       Dokonalý obrazový výkon 4K

+       Velmi přijatelné specifikace za danou cenu

+       Tenký a (relativně) poměrně elegantní

Nevýhody

-       Má své limity při upscalingu

-       Zvuk je poměrně tvrdý a tenký

-       Nemá Dolby Vision HDR

Samsung BU8500 je navržen tak, aby nabídl některé aktuální funkce, nenápadný vzhled a solidní kvalitu provedení za cenu, která většinu z kupujících neodradí. Je to televizor s rozlišením 4K HDR (s obvyklou výjimkou Samsungu, tedy Dolby Vision, který nepodporuje), trojicí vstupů HDMI, hlasovým ovládáním, dvěma dálkovými ovladači a rozhraním Tizen Smart TV. Televizor se všemi aplikacemi, které za takové peníze chcete.

Nejedná se o nejlepší televizor od Samsungu, ale poměrem ceny a výkonu ty dražší modely výrazně převyšuje. V každé významné oblasti tvorby obrazu je Samsung vždycky konkurenceschopný. Má skvělé herní funkce, jeho podsvícení je opravdu působivé. Zvuk je trochu osekaný, což se u televizoru této tenkosti a ceny dalo očekávat. Nadšeni ale nebudete změnami, které Samsung provedl v rozhraní Tizen Smart TV (pokud jste zvyklí na starší standard). I přes proběhlé změny se v systému stále snadno orientuje a prochází kanály, zdroji a aplikacemi.

Jak se u Samsungů často stává, výchozí předvolby obrazu -zejména ty živější - jsou přehnané. Ale naštěstí není třeba vynaložit mnoho úsilí, abyste získali něco rozumnějšího a luxusněji vyznívajícího. Upscaling z HD je příjemný, i když starší zdroje s nižším rozlišením jsou znatelně horší.

U cenově dostupnějších televizorů je většinou znát, že se šetřilo. Ne však tady: Samsung funguje mnohem lépe, než byste od televizoru za tuto cenu očekávali. V žádné oblasti není pro běžného uživatele cítit, že by tomuto televizoru chyběly funkce. Je to vynikající, cenově dostupná a všestranná TV.

smart televize

4. Sony XR-A95K - nejlepší 4K televizor z pohledu kvality obrazu, ovšem jenpokud neporovnáváte ceny

Specifikace

·        Velikost obrazovky: 55 a 65 palců

·        Rozlišení:  4K

·        Typ panelu: OLED

·        Smart TV: Google TV

·        HDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

Výhody

+       Úžasná kvalita obrazu

+       Výjimečné provedení a design

+       Dobrý zvuk hned po vybalení

Nevýhody

-       Některé problémy s připojením a slabiny

-       Nepodporuje HDR10+

-       Není tak jasný, jak se očekávalo

Pokud si plánujete koupi televize se 65 palci, budete pravděpodobně chtít mít jistotu, že bude umět vynikající obraz, který zaplní celý její prostor. Pokud je obraz vaším hlavním kritériem, máte vybráno. V redakci techradar.com totiž zjistili, že Sony A95K poskytuje nejkrásnější obraz, jaký kdy u spotřebitelského televizoru viděli. A že už jich testovali opravdu hodně. Za tento úžasný zážitek si ovšem budete muset připlatit.

Vlajková loď společnosti Sony kombinuje vynikající procesor Cognitive XR s novou obrazovkou Quantum Dot OLED. Kvalita obrazu dělá neuvěřitelný dojem, a přestože konkurenti - například 65palcový Samsung S95B - umějí nabídnout vynikající zážitek, tento televizor je v současnosti nejlepším výběrem právě kvůli obrazu.

Ovšem pozor, Son A95K vyniká i v několika dalších ohledech. Kvalita provedení je skrz naskrz prvotřídní. Navíc se designově jedná nápadný model, který je dodáván s kovovým stojanem po celé šířce pro větší "wow" efekt. Jestliže stojíte o minimalističtější vzhled, stojan sedá schovat za obrazovku.  Působivý je také zvuk díky technologii Acoustic Surface, ale k dokonalosti má daleko(stejně jako zvuk každé jiné televize). Vždycky je dobré rovnou koupit i soundbar.  

televize

5. Samsung 65QN900B - nejlepší 65palcový televizor s 8K, ale za rozumnépeníze

Specifikace

·        Velikost obrazovky: 65 palců

·        Rozlišení: 8K

·        Typ panelu: Neo QLED / Mini LED

·        Smart TV: Tizen

·        HDR: HDR10, HLG, HDR10+

Výhody

+       Zvýšená přesnost podsvícení

+       Detaily lepší než u modelů se 4K

+       Úžasný kontrast a barvy

Nevýhody

-       Chybí podpora Dolby Vision

-       Nové uživatelské rozhraní "Smart Hub" senepovedlo

-       Omezený obsah v rozlišení 8K (což je jenkrátkodobý problém)

8K se může zdát jako přehnané rozlišení, ale vězte, že televizor Samsung QN900B Neo QLED 8K přináší zcela novou úroveň zobrazení. K tomu výjimečné barvy a jas, úžasný zvuk a vynikající černou barvu. To vše v balení, které je navíc krásně designově zpracované. Mini LED diody Samsung "Quantum" mají 1/40 velikosti běžných LED diod, což znamená, na sebe mohou být nabaleny mnohem těsněji. To zajišťuje přesnější zobrazení detailů. Ale i kontrastů a úrovně černé, které jsou prakticky nerozeznatelné od OLED.

Během testů v redakci nezaznamenali, že by se světlé oblasti obrazovky nepřirozeně přelévaly do tmavších míst. Procesor využívá upscaling pomocí technologie Multi-Intelligence AI společnosti Samsung, model QN900A je neustále schopen vytvářet obraz, který vypadá dokonce lépe než jeho původní podoba ve zdroji, z nějž se pouští.

Asi vás teď napadá, proč tento model nevévodí celému žebříčku. Důvody jsou prozaické: cena a ovládání. Zatímco hardware je vynikající, software nenadchne. Jde o nové uživatelské rozhraní Smart Hub. Jedná se o zcela přepracované rozhraní s domovskou obrazovkou inspirovanou televizí Google. Takže s doporučeními obsahu z různých streamování a aplikací, které se dají předplatit.

Jenže změna na celoobrazovkovou domovskou nabídku plnou obsahu je pro běžného uživatele spíše škodlivá. Využívání rozhraní je spíše frustrující- vytratila se intuitivnost. Jeden příklad za všechny: už nelze upravovat nastavení a měnit režimy sledování za chodu; místo toho musíte ukončit sledovaný pořad, přejít do nabídky na bočním panelu a poté se posunout dolů do samostatné nabídky nastavení. Z pohledu náročnějšího uživatele přímo děsivé.

Podle redakce je velká škoda, že Samsung připravil tento model o dokonalost právě softwarem, co působí jako dost velký krok zpět.

Zdroj: techradar.com

Často kladené dotazy

1. Jaké jsou výhody 65palcových televizorů?

Televizory s 65 palci nabízí vzrušení z velké obrazovky, ale zároveň zachovávají rozumnou velikost pro umístění v průměrné domácnosti. Díky konkurenčnímu boji na trhu jsou nyní takto velké televizory cenově dostupnější než kdykoli dříve. Většina z nich splňuje úroveň takzvané vylepšené filmové sestavy, a mezi nimi najdeme i nejlepší OLED TV modely.

2. Je rozlišení 8K vhodné pro 65palcové televizory?

Velikost 65 palců je dostatečně velká na to, aby se vysoké rozlišení začalo projevovat. Přesto si většina lidí stále vystačí s rozlišením 4K, které v této velikosti vypadá velmi dobře. Zvážit přechod na televizor s rozlišením 8K se u této velikosti vyplatí.

3. Jaké jsou dva nejlepší 65palcové televizory pro rok 2022?

1. LG OLED65C2 je nejlepší 65palcový televizor pro většinu lidí, díky krásnému obrazu 4K/HDR, čtyřem portům HDMI 2.1, a webOSu. Mezi vylepšení pro rok 2022 patří nový procesor Alpha a9 Gen 5 a "virtuální prostorový zvuk". 2. Sony XR-65X90J je všestranný 4K televizor pro hráče, nabízející nejlepší kvalitu obrazu ve své třídě, snadné nastavení a Google TV. Tento model je vybaven novým procesorem Cognitive XR a má Dolby Vision HDR a Dolby Atmos, spolu se dvěma porty HDMI 2.1 pro konzole.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...