Přecházíte na home office? Máme pro vás tipy na nejlepší tiskárny

Nejlepší domácí tiskárny

Začali jste pracovat na home office, či jen zkrátka tu a tam potřebujete kvalitní tiskárnu, která vás nezklame ve chvíli, kdy se nejméně hodí? Pak vám jistě přijdou vhod tipy na nejlepší domácí tiskárny, které lze momentálně pořídit.

Co vzít v potaz při nákupu tiskárny?

Zatímco dříve se domácí tiskárny nemohly ani zdaleka rovnat těm profesionálním, stejně jako mnoho dalších technologií domácí tiskárny stále vyvíjí. Za poměrně příznivou cenu tak již můžeme pořídit multifunkční tiskárnu, která splní veškeré požadavky.

Ať už tiskárnu potřebujete na nenáročný tisk pracovních listů pro děti, či skenování a kvalitní tisk pracovních dokumentů, v sortimentu obchodů s elektrem a kancelářskými potřebami na vás čeká opravdu nepřeberná nabídka. To však bohužel také znamená, že hledání té pravé tiskárny může být tak trochu oříšek - zvolit inkoustovou či laserovou tiskárnu? Vystačíte s černobílým tiskem, či raději vsadíte na barevný? Jak je to s kompaktními rozměry, aniž byste museli kompromitovat funkce a výkon tiskárny? A stojí za investici bezdrátová technologie?

Zatímco otázky týkajících se praktičnosti některých funkcí si musíte zodpovědět sami, v dnešním srovnání vám pomůžeme s výběrem na základě kvality tisku, maximální velikosti papíru, kapacity listů papíru, barev či rychlosti tisku. Tak pojďme na to!

1. Lexmark MB3442adw

Superrychlá domácí tiskárna

Specifikace

Kategorie: All-in-one černobílá laserová tiskárna

Rychlost tisku: 42 stran za minutu (při černobílém tisku)

Kapacita zásobníku papíru: 350 listů 

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Dotyková obrazovka

+ Vysoká rychlost tisku

Nevýhody

- Nízké rozlišení tisku

- Pomalé zapnutí

Přestože rozměrově patří černobílá laserová tiskárna Lexmark MB3442adw spíše menší kousky, nabídne celou řadu pokročilých funkcí. Jedná se o zařízení 4v1, a těšit se tak můžete jak na tisk, skenování či kopírování, tak na funkci faxu (za podmínky, že máte doma zřízenou pevnou linku). Vzhledem k rychlosti tisku 42 stránek za minutu se jedná o skutečně rychlou tiskárnu, se kterou rozhodně čekat nebudete. Praktickým bonusem je vysoká kapacita zásobníku papíru, který pojme až 350 listů papíru. A pokud by vám to přece jen nestačilo, k tiskárně je možno dokoupit dodatečný zásobník.

Ocenit musíme tak fakt, že tiskárna drží krok s dobou, a kromě dotykového ovládacího displeje tak nechybí ani přední USB porty. Jedná se o ideální tiskárnu pro všechny, kteří potřebují tisknout velké objemy stránek a vystačí si s černobílým tiskem. Větší nevýhodou tak zůstává trochu nižší rozlišení tisku, které však při tisku dokumentů pravděpodobně stejně od tiskárny nežádáte. 

Tiskárna HP

2. HP DeskJet 3755

Nejkompaktnější domácí tiskárna v mnoha barvách

Specifikace

Kategorie: All-in-one barevná inkoustová tiskárna

Rychlost tisku: 5 stran za minutu (při černobílém tisku)

Kapacita zásobníku papíru: 60 listů

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Kompaktní

+ Elegantní design

+ Nízká cena

Nevýhody

- Nedisponuje automatickým oboustranným tiskem

- Pomalá rychlost tisku

Ideálním pomocníkem do každé domácnosti je tiskárna oblíbené značky HP, která je k dostání v hned několika barevných variacích. Jedná se o nejmenší tiskárnu na trhu, a je tak skvělou volbou pro všechny, kteří doma nemají místa nazbyt. Bohužel je potřeba počítat s tím, že do zásobníku se vejde pouze šedesát listů papíru, což však k běžnému domácímu použití zpravidla vysoce dostačuje. Rovněž obsahuje pouze dva zásobníky inkoustu, který je tak potřeba častěji měnit.

Podobně jako tiskárna značky Lexmark, která obsadila první místo naší tabulky, umožňuje tiskárna HP DeskJet 3755 tisknout až do velikosti A4. Tisknout však můžete také na obálky, fotopapír a další druhy papíru. Vzhledem k rozlišení ji lze využít i k domácímu tisku fotek. Potěší také možnosti připojení přes Wi-fi, respektive Wi-fi Direct a AirPrint. Nechybí ani inovativní skener s funkcí automatického skenovaní či kopírování více dokumentů, které stačí vložit do zásobníku.

Nějaké ty chybičky se však vzhledem k nízké ceně přece jen najdou. V prvé řadě je třeba počítat s pomalou rychlost (za minutu tiskárna vytiskne pouze pět stránek) a zároveň chybí funkce automatického otočení stránky při oboustranném tisku, což může proces tisku ještě o něco prodloužit. 

3. HP Envy Pro 6420

Nejlepší poměr ceny a kvality

Specifikace

Kategorie: All-in-one barevná inkoustová tiskárna

Rychlost tisku: 10 stran za minutu (při černobílém tisku)

Kapacita zásobníku papíru: 100 listů papíru

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Prostorově úsporný design

+ Výborná bezdrátová konektivita

Nevýhody

- Pomalý tisk

Podobně kompaktní a levná je také další tiskárna z dílny HP, model Envy Pro 6420, který nabídne všechny funkce potřebné pro domácí tisk. Jedná se o barevnou inkoustovou tiskárnu, která umožňuje jak tisk, tak skenování, kopírování, či dokonce faxování dokumentů prostřednictvím chytrého telefonu. Přestože je nutné počítat se spíše nižší rychlostí tisku (deset stránek za minutu), pochlubit se může automatickým skenování dokumentů a automatickým oboustranným tiskem až třiceti pěti stran v řadě. Nechybí ani bezdrátové připojení prostřednictvím Bluetooth a Wi-fi, díky čemuž výrazně usnadňuje tisk z mobilních telefonů a dalších chytrých zařízení se staženou aplikací HP.

Ačkoliv samotný tisk je opravdu vysoké kvality, varovat vás musíme před pár malými nedostatky v podobě menší kapacity zásobníku papírů, pomalou rychlostí tisku či skutečností, že tiskárna nedisponuje LCD displejem. Počítat musíme také s drahými náplněmi, které z ní nedělají dobrou volbu v případě, že tisknete skutečně na denní bázi a velké množství dokumentů. 

4. Epson WorkForce WF-7210DTW

Nejlepší domácí tiskárna na tisk A3 

Specifikace

Kategorie: Barevná inkoustová tiskárna

Rychlost tisku: 18 stran za minutu

Kapacita zásobníku papíru: 500 listů papíru

Rozměry papíru: A6 A3

Výhody

+ Automatický oboustranný tisk až do rozměru A3

+ Velká kapacita zásobníku na papír

Nevýhody

- Drahý inkoust

- Nedisponuje předním USB portem

Pokud chcete tisknout na papír větších rozměrů, u většiny levných domácích tiskáren zpravidla nepochodíte. Výjimkou je tato tiskárna značky WorkForce, která dokáže tisknout až do rozměru A3, a to dokonce s automatickým obracením stránek při oboustranném tisku. Samozřejmostí je vysoká kvalita tisku v barevné i černobílé na různé druhy papíru (včetně lesklého fotopapíru) a velká kapacita zásobníku papíru, který pojme až pět set listů papíru najednou. Zároveň nechybí ani bezdrátové připojení prostřednictvím Wi-fi.

Oželit bohužel musíme funkci skenování či faxu, které u této tiskárny jednoduše chybí. Vzhledem k tomu, že se jedná o A3 tiskárnu, počítejte také s tím, že zabere o poznání více místa než klasická domácí tiskárna na tisk A4 dokumentů.

Laserová tiskárna

5. Canon PIXMA G1220

Nejlepší domácí tiskárna s plnitelnými náplněmi

Specifikace

Kategorie: All-in-one barevná inkoustová tiskárna

Rychlost tisku: 9 stran za minutu (při černobílém tisku)

Kapacita zásobníku papíru: 100 listů papíru

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Nízká cena inkoustu

+ V balení velké množství inkoustu

Nevýhody

- Nedisponuje funkcí automatické obracení stránek

- Pomalý tisk

Tato tiskárna je skvělou volbou, pokud hledáte ekonomičtější alternativu v podobě znovuplnitelných náplní. Přestože se tiskárna nemůže pochlubit řadou dnes již standardních funkcí, jako je automatický oboustranný tisk, displej či velká zásobník papíru, dokáže tisknout, skenovat kopírovat ve vysoké kvalitě. A to jak na běžný kancelářský papír, tak lesklý fotopapír, obálky či třeba plakáty. 

Na první pohled sice může od pořízení odradit vyšší cenou, je však třeba zvážit fakt, že jako taková má velice nízké náklady na tisk. Pokud tedy velice často tisknete a ročně utratíte tisíce korun za náhradní náplně, bude pro vás ideální volbou. 

6. Brother MFC-J5945DW

Nejlepší inkoustová alternativa laserové tiskárny

Specifikace

Kategorie: 4v1 barevná inkoustová tiskárna

Rychlost tisku: 22 stránek za minutu

Kapacita zásobníku papíru: 500 listů

Rozměry papíru: Až A3

Výhody

+ Tisk až A3

+ Vysoká kapacita zásobníku papíru

Nevýhody

- Nekonzistentní tisk

- Dražší tisk než v případě laserové tiskárny

Nedokáže se rozhodnout mezi inkoustem a laserem? Zajímavý kompromis představuje tato tiskárna značky Brother, která nabídne vysokou rychlost tisku s výborným rozlišením při tisku fotek, jakého dosahují spíše inkoustové tiskárny. Navíc dokáže tisknout až na papír o rozměru A3, automaticky naskenovat až 50 stran dokumentů ze zásobníku. 

7. Xerox Phaser 6510ND

Nejlepší laserová tiskárna pro domácí použití

Specifikace

Kategorie: Barevná laserová tiskárna

Rychlost tisku: 28 stran za minutu

Kapacita zásobníku papíru: 150 + 50 listů papíru

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Kvalitní zpracování

+ Vysoká rychlost tisku

Nevýhody

- Malý displej

- Nedisponuje Wi-fi připojením

Kvalitní tiskárny najdeme zejména v sortimentu značky Xerox, a to i v případě, že hledáme domácí tiskárnu za příznivou cenu. Tento model se může pochlubit především vysokou rychlostí tisku 28 stránek za minutu, ale také automatickým otáčením stránek při oboustranném tisku. Potěší rovněž velkou kapacitou zásobníku (250 listů A4, lze však rozšířit až na 850 listů).

Počítat bohužel nemůžeme s dalšími funkcemi, jako je skenování, faxování nebo kopírování. Zároveň je na místě dodat, že nedisponuje Wi-fi, a je tak nutné se připojit k internetu prostřednictvím Ethernet portu. 

náplně tiskárny

8. Brother HLL2395DW

Efektivní domácí laserová tiskárna

Specifikace

Kategorie: Černobílá laserová tiskárna

Rychlost tisku: 36 stran za minutu

Kapacita zásobníku papíru: 250 listů

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Kompaktní rozměry

+ Spolehlivost

Nevýhody

- Hlasitá

- Pomalý tisk

Pokud tisknete na opravdu denní bázi a vaší prioritou je zároveň rychlost tisk, chybu neuděláte při pořízení tohoto modelu tiskárny Brother. Ačkoliv se jedná o černobílou tiskárnu, nabídne rychlost tisku 36 stran za minutu, které sekunduje velký zásobník papírů s kapacitou 250 listů. K rychlému ovládání přispívá také intuitivní displej, který umožňuje tisk z cloudu i mobilního telefonu.

9. Brother MFC-1205W

Inkoustová tiskárna s dlouhou výdrží. 

Specifikace

Kategorie: All-in-one barevná inkoustová tiskárna

Rychlost tisku: 16 stran za minutu (při černobílém tisku)

Kapacita zásobníku papíru: 150 listů

Rozměry papíru: Až A4

Výhody

+ Náplně s dlouhou výdrží

+ Kvalitní tisk

Nevýhody

- Nedisponuje automatickým oboustranným tiskem

- Nemá displej

Hlavní výhodou této na první pohled nenápadné tiskárny jsou především náplně o velké kapacitě, které jsou k dostání za skutečně nízkou cenu. Cenou za nižší náklady na provoz je bohužel absence automatického oboustranného tisku, displeje či faxu. Samotný tisk je vysoce kvalitní, a hodí se tak jak pro domácí použití, tak do kanceláře, ačkoliv je nutné počítat s nižší kapacitou zásobníku na papíry (150 listů papíru).

10. Epson EcoTank ET-3760

Tiskárna pro ekologický tisk

Specifikace

Kategorie: All-in-one tiskárna bez plastových náplní

Rychlost tisku: 15 stran za minutu (při černobílém tisku), 8 stran za minut (při barevném tisku)

Kapacita zásobníku papíru: 150 listů

Rozměry papíru: Až A6

Výhody

+ Velký objem zásobníku na barvu

+ Ekologický tisk (bez kazetových náplní)

Nevýhody

- Vysoká cena

Pokud vás nebaví neustále měnit náplně tiskárny, či se jen snažíte omezit plastový odpad, ideální volbou bude tento model značky Epson. Jeho hlavní výhoda spočívá v tom, že k tisku nejsou používány klasické kazetové náplně, díky čemuž snižuje spotřebu plastu. Opět je však nutné počítat s nižší kapacitou zásobníku na papír, který pojme pouze 150 listů. 

Zdroj: Techradar.com

Často kladené dotazy

Jaké aspekty bych měl zvážit při nákupu domácí tiskárny?

Při nákupu domácí tiskárny byste měl zvážit několik faktorů, jako například typ tiskárny (inkoustová nebo laserová), zda potřebujete černobílý nebo barevný tisk, kompaktní rozměry, funkce a výkon tiskárny, a zda je bezdrátová technologie pro vás důležitá. Také byste měl zvážit kvalitu tisku, maximální velikost papíru, kapacitu listů papíru a rychlost tisku.

Jaké jsou základní rysy tiskárny Lexmark MB3442adw?

Lexmark MB3442adw je černobílá laserová tiskárna s funkcemi 4v1 (tisk, skenování, kopírování a fax). Má rychlost tisku 42 stran za minutu, kapacitu zásobníku papíru 350 listů a podporuje formát papíru až do velikosti A4. Mezi výhody tiskárny patří dotyková obrazovka a vysoká rychlost tisku. Nevýhody zahrnují nižší rozlišení tisku a pomalé zapnutí.

Jaké jsou základní vlastnosti tiskárny HP DeskJet 3755?

HP DeskJet 3755 je barevná inkoustová tiskárna s funkcemi all-in-one. Má rychlost tisku 5 stran za minutu (při černobílém tisku), kapacitu zásobníku papíru 60 listů a podporuje formát papíru až do velikosti A4. Tiskárna je kompaktní, má elegantní design a nízkou cenu. Nevýhody zahrnují absenci automatického oboustranného tisku a pomalou rychlost tisku.



Alžbeta Komrsková

Alžbeta Komrsková

Žiju psaním o všem, co mě baví, ať už jde o cestování po evropských metropolích, přírodní kosmetiku, udržitelnou módu či zdravé stravování. Patřím mezi nadšené sportovce, a když zrovna nepíšu či nepřekládám, jsem nejspíš v posilovně, cvičím jógu nebo vyrážím za turistikou.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...