Okay.cz: Co jste nevěděli o oblíbeném e-shopu?

prodejna Okay.cz

Když se řekne elektro, nejspíš si stejně jako my vybavíte řetězec Okay.cz. Tento populární obchod si zkrátka už pěknou řádku let drží své místo na výsluní. Pokud jste až dosud nepatřili mezi jeho věrné zákazníky, či si naopak myslíte, že vás nemá čím překvapit, následující řádky vás jistě vyvedou z omylu. Pojďme se společně podívat na zajímavosti o Okay.cz, které jste možná netušili!

1. 90 prodejen po celé České republice

Nejspíš jste si už stačili všimnout, že na prodejnu společnosti  Okay.cz, která byla založena před téměř třiceti lety v roce 1994, narazíte v prakticky každém větším či středním městě. Možná vás však překvapí skutečný počet kamenných obchodů Okay - jen v české republice jich najdeme na 90, respektive 120, pokud budeme počítat i výdejní místa. K tomu připočtěme prodejny na Slovensku a dostáváme se na číslo 140! Okay je zkrátka všude, kam se podíváte! 

Doručení na prodejnu i k vám domů Okay

2. Bezplatné doručení na prodejnu

Velké množství kamenných prodejen Okay je klíčové především z jednoho důvodu - pokud si zboží objednáte z e-shopu, kde je mnohdy k dostání za o poznání nižší cenu, můžete si ho nechat na jednu z prodejen doručit. A to bez jakýchkoliv zbytečných poplatků za dopravu. Jedná se tak o ideální volbu v případě, nakupujete produkty za nižší ceny v řádech desítek až stovek korun, kdy se nevyplatí doplácet za poštovné.

Pokud si naopak objednáte rozměrnější zboží, využít můžete služby výnosu elektra či nábytku až do bytu. A v případě, že nejste právě technický typ, využít můžete také odborné instalace za malý poplatek!

3. Možnost rezervace zboží

Když už jsme u dopravy, potěšit vás může také skutečnost, že skladové kousky si stačí na prodejně zarezervovat. Nemusíte tak provádět platbu předem ani čekat, až bude dané zboží doručeno na vybranou prodejnu či vaši adresu. Tato funkce je dostupná na e-shopu u všech produktů, které disponují tlačítkem VYZVEDNOUT. Zboží pro vás bude připraveno již za krátkých třicet minut, což je tak akorát na cestu do obchodu. 

Že nemáte čas nikam jezdit? Pak neváhejte využít služby Doručení do 60 minut, kdy vám bude za poplatek 199 Kč zboží z dané prodejny expresně doručeno do jediné hodiny.

nákup na okay.cz

4. Maximum slev po celý rok

Kdo by nechtěl ušetřit při nákupu drahého elektra? Odpověď je zřejmá a ví to i Okay.cz. Těšit se tak můžete na Okay.cz slevy, které se zkrátka vyplatí. Kromě speciálních slevových akcí a sezónních výprodejů stojí za zmínku také Okay.cz slevový kód, se kterým můžete nemálo ušetřit. Příkladem může být sleva 250 Kč na nákup nad 5 000 Kč, sleva 100 Kč na nákup nad 3 000 Kč či rozmanité slevy na vybrané produkty. Ušetřit můžete také nákupem v sekci Zlevněno a II. jakost.

5. Možnost platby na splátky

Rozbila se vám pračka či televize, ale na novou právě nemáte? Žádné strachy! Elektro Okay nabízí možnost platby na splátky - zboží si můžete okamžitě odvézt, aniž byste na místě zaplatili. Samotné schválení půjčky probíhá online a sami si můžete určit délku a výši splácení. Pro více informací stačí u daného produktu kliknout na ikonku kalkulačky s nápisem Koupit na splátky. Výše úvěru u partnerské společnosti Home Credit začíná už na 1 000 Kč. 

6. Služba Blesková výměna

Sami to jistě dobře znáte - zakoupená elektronika začne zlobit či přestane fungovat, ale reklamace či oprava se táhnou do nekonečna. Ne v případě nákupu v e-shopu či kamenné prodejně Okay! K nákupu totiž můžete přikoupit službu Blesková výměna, v rámci které vám zboží bude okamžitě vyměněno za zbrusu nový funkční kus. Cena této služby se odvíjí od ceny zakoupené zboží: zatímco u produktů do 100 Kč si připlatíte pouhých 10 Kč, u produktů kolem 5 000 Kč počítejte s částkou v řádu pár stovek. 

7. Okay.cz není jen elektro

Přestože se Okay.cz primárně zaměřuje na prodej elektroniky, rozhodně není tím jediným, co může obchod nabídnout. Kromě velkých a malých spotřebičů a další elektroniky na vás čeká také nabídka kvalitního nábytku, jako jsou postele, sedací soupravy, matrace a rošty, dřevěný nábytek, doplňky do bytu, koupelny, kanceláře a mnoho dalšího. Vybere si zkrátka úplně každý!

vyzvednutí na prodejně Okay

8. PC klinika pro zákazníky

Nerozumíte si s počítačem, či řešíte nejrůznější závady? Než vyrazíte do drahých servisů, zkuste využít PC kliniky obchodů Okay.cz. Tato služba zahrnuje například pomoc se zprovozněním zbrusu nového počítače či notebooku, PC diagnostiku v případě technických obtíží, či třeba pravidelnou údržbu počítače, která zahrnuje zálohování uživatelských dat, defragmentaci disku, odstranění nepotřebných souborů, instalaci antiviru, odstranění nepotřebného softwaru nebo nastavení systému dle vašich osobních preferencí. 

9. Pojištění nábytku i elektroniky

Počítač, lednička i nová skříň se mohou snadno poškodit, ať už při manipulaci během stěhování, tak v rámci běžného používání a provozu. Z toho důvodu se jistě vyplatí využít jednu z mnoha pojišťovacích služeb, které internetový obchod s elektrem Okay.cz nabízí. Jde například o pojištění PLUS zahrnující až dvouleté pojištění, v rámci kterého vám bude uhrazena škoda či zcela nahrazen poškozený produkt. Připlatit si můžete také za pojištění nábytku na 3 roky se zárukou výměny zboží či uhrazení škody. Vyplatí se rovněž rozšířená pětiletá záruka, která řeší 100 % pozáručních vad, a je k dispozici jak soukromých osobám, tak OSVČ a firmám. 

10. Okay najdete i na sociálních sítích

Elektro Okay.cz jde s dobou, a není tak divu, že ho dnes najdete také na sociálních sítích. Obchod můžete sledovat jak na oblíbeném instagramu a facebooku, ale také na youtube či třeba pinterestu. Těšit se můžete jak na inspiraci a praktické tipy a rady, tak možnost přímého kontaktu obchodu. Pokud vám však vyhovují spíše tradičnější kanály komunikace, navštívit můžete zákaznické centrum v každé z prodejen, zákaznické telefonní linky či online chatu přímo na e-shopu Okay.cz.

Často kladené dotazy

Kolik kamenných prodejen Okay.cz najdeme v České republice a na Slovensku?

V České republice je okolo 90 kamenných prodejen Okay.cz a 120 výdejních míst. Na Slovensku je dalších pár desítek prodejen, čímž se celkový počet zvýší na 140 prodejen a výdejních míst v obou zemích.

Jaké jsou možnosti doručení zboží z e-shopu Okay.cz?

Zboží z e-shopu Okay.cz si můžete nechat bezplatně doručit na jednu z jejich prodejen. Pro rozměrnější zboží je k dispozici služba výnosu elektra či nábytku až do bytu a ti, kteří nejsou technicky zruční, mohou využít odborné instalace za malý poplatek. Pro zákazníky, kteří potřebují doručení co nejdříve, je k dispozici služba Doručení do 60 minut za poplatek 199 Kč.

Co Okay.cz nabízí kromě elektroniky?

Kromě elektroniky nabízí Okay.cz také kvalitní nábytkový sortiment, mezi který patří postele, sedací soupravy, matrace a rošty, dřevěný nábytek, doplňky do bytu, koupelny, kanceláře a mnoho dalšího.



Alžbeta Komrsková

Alžbeta Komrsková

Žiju psaním o všem, co mě baví, ať už jde o cestování po evropských metropolích, přírodní kosmetiku, udržitelnou módu či zdravé stravování. Patřím mezi nadšené sportovce, a když zrovna nepíšu či nepřekládám, jsem nejspíš v posilovně, cvičím jógu nebo vyrážím za turistikou.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...