Nejlepší sluchátka přes hlavu pro rok 2022

sluchátka

Která hlavová sluchátka dokáží zprostředkovat nejlepší hudební zážitek právě pro vás? Jaké výhody a nevýhody každý z nejlépe umístěných modelů nabízí? Na serveru Techradar.com pravidelně sestavují žebříčky toho nejlepšího nejen ze světa telefonů, notebooků a chytrých hodinek, ale podívat se můžeme i na to, která sluchátka nasazovaná přes uši dopadla v testech redakce nejlépe – a proč. Pojďme si prohlédnout ta nejlépe znějící sluchátka pro milovníky hudby!

Co je nejlepším způsobem poslechu hudby, podcastů a audioknih? Mnoho lidí odpoví, že sluchátka hlavová (nikoliv špunty do uší). Díky velkým a výkonným měničům totiž poskytují vynikající kvalitu zvuku, jsou pohodlná a nabízejí působivou zvukovou scénu. Nemluvě o tom, že mnohá z nich dnes obsahují spoustu dalších funkcí, jako je aktivní potlačení hluku a integrace hlasového asistenta.

Uši je lépe snáší

Kromě toho, že sluchátka přes uši poskytují vysoce kvalitní zvuk, mohou být také mnohem lepší volbou pro zdraví vašeho sluchu než sluchátka do uší. Je to proto, že mezi hlasitými zvuky a vašimi ušními bubínky je o něco větší vzdálenost. Též díky tomu, že blokují mnoho okolního hluku (nebo veškerý okolní hluk, pokud mají ANC), a proto nemusíte mít hlasitost sluchátek nastavenu tak vysoko.

Proto pokud to s hudbou myslíte vážně a chcete slyšet co nejvíce detailů ze zvukových souborů ve vysokém rozlišení, doporučujeme vám vybrat si sluchátka přes uši. Navíc si jimi ochráníte sluch, což je ohromná výhoda právě oproti „špuntům“. Těmi nejlepšími sluchátky přes hlavu v roce 2022 jsou modely od Sony, Philips, Sennheiser či Beyerdynamic. Po kterých sáhnete právě vy?

sluchátka beyerdynamic DT 1990 Pro

1. Beyerdynamic DT 1990 Pro

Nejlepší profesionální sluchátka přes uši

Specifikace

  • Akustická konstrukce: Otevřený
  • Hmotnost: 370 g
  • Frekvenční odezva: 5 Hz - 40 000 Hz
  • Měniče: Neodymové dynamické Tesla, 45 mm
  • Výdrž baterie: neuvedeno

Výhody

+Pevná a pohodlná

+Úžasné rozlišení zvuků

Nevýhody

-Mírně zahloubené střední tóny

-Výšky mohou být unavující

Společnost Beyerdynamic možná není tak známá jako její německý bratr Sennheiser, ale tato audio společnost má za sebou historii tvorby jedněch z nejlépe znějících zvukových zařízení na trhu - sluchátka na uši DT770, DT880 a DT990 této společnosti byla proslulá svou vynikající konstrukcí a kvalitou zvuku.

Nad všemi však vyčnívají současná sluchátka Beyerdynamic DT 1990 Pro, otevřená verze modelu Beyerdynamic DT 1770 Pro. Tato sluchátka, si získala volbu redakce na první místo pro svůj zvukový obraz, design a poměr ceny a výkonu. Vzhledem k tomu, že jsou DT 1990 Pro s otevřenou zadní částí, jsou určena k domácímu nebo studiovému použití pro seriózní analytický poslech.

Během testování v redakci Techradar.com zjistili, že zvuk je schopen pronikat dovnitř i ven, ale dobrou zprávou je, že díky otevřenému designu vám DT 1990 Pro poskytnou skvělý pocit prostoru. Zvuková scéna je také poměrně široká, což umožňuje i méně zkušenému posluchači přesně určit, kde který nástroj hraje. 

DT 1990 Pro jsou pro rok 2022 nejlepší sluchátka přes uši, ale uspokojit by vás mohl i model Beyerdynamic DT 1770 Pro, který je v uzavřené verzi zaměřený o něco sociálněji, takže jej ocení spíš běžný, univerzální posluchač.

Sluchátka Sony

2. Sony WH-1000XM4

Nejlepší univerzální sluchátka přes uši

Specifikace

  • Akustická konstrukce: Uzavřená
  • Hmotnost: 253 g
  • Frekvenční odezva: 4 Hz – 40 000 Hz
  • Měniče: 1,57 palcové kopulovité
  • Výdrž baterie: 30 hodin

Výhody

+Zlepšené potlačení hluku

+DSEE Extreme audio upscaling

+Vícebodové párování

Nevýhody

-Nejsou voděodolná

Možná se vám zdá dost troufalé zařadit tato sluchátka do stejné kategorie, jako jsou otevřená sluchátka přes uši zaměřená na kritičtější poslech. Ale Sony WH-1000XM4 jsou nejlepší všestranná sluchátka, která plnohodnotně nahrazují své modelové předchůdce Sony WH-1000XM3. Nejenže skvěle hrají a mají vynikající potlačení hluku, ale navíc to všechno zvládají bezdrátově. Ostatní sluchátka přes uši v tomto žebříčku nabízejí lepší kvalitu zvuku, ale WH-1000XM4 v sobě nesou nejlepší rovnováhu mezi funkcemi a výkonem, včetně ceny.

Ačkoli se vzhledově nijak výrazně neliší od předchozích sluchátek od Sony, řada nových funkcí z nich dělá jeden z nejlepších modelů pro rok 2022. Jejich pořízením získáte skvělý zvuk i design, včetně vícebodového párování, vyššího rozlišení DSEE Extreme, sledování konverzaei a automatického přehrávání/pozastavení pomocí vestavěného snímače.

To vše nabízí značka Sony bez výrazného cenového nárůstu oproti konkurenci, což znamená, že bezdrátová sluchátka přes uši Sony WH-1000XM4 jsou skvělou všestrannou volbou pro posluchače hudby na cestách. Profesionál je možná neocení, běžný uživatel rozhodně ano.

Sluchátka Sennheiser HD 800

3. Sennheiser HD 800

Nejlepší sluchátka z pohledu zvuku

Specifikace

  • Akustická konstrukce: Otevřená
  • Hmotnost: 330 g
  • Frekvenční odezva: 14 Hz - 44 100 Hz
  • Měniče: neuvedeno
  • Životnost baterie: neuvedeno

Výhody

+Znějí velmi dobře

+Krásně vyvážený zvuk

+Neuvěřitelně detailní

Nevýhody

-Prostě drahé

Třetí položka v tomto žebříčku nejlepších sluchátek přes uši pro rok 2022 by z pohledu výkonu jistě byla první, kdyby nestála tolik. Sluchátka Sennheiser HD 800 jsou bezkonkurenčně jedny z nejlépe znějících párů sluchátek přes uši na světě. Přesvědčíte se o tom i na fórech, kde je s láskou vychvalují úzké kruhy audiofilů po celém světě. Během testování v redakci také zjistili, že ve spojení s vhodným hardwarem znějí naprosto excelentně a vyváženě ve všech směrech, při přehrávání jakéhokoliv žánru hudby nebo i mluveného slova.

Bohužel jsou Sennheiser HD 800 i mimořádně drahá a vyžadují mnohem lepší audio vybavení, než je průměrný spotřebitel ochoten koupit. Pokud patříte k lidem, kterým je audio svět profesí, nebo extrémně oblíbeným koníčkem, a navíc právě toužíte po úžasných sluchátkách přes uši, jsou to právě tato, do kterých stojí za to udělat tak velkou investici.

Sluchátka Audeze LCD-1

4. Audeze LCD-1

Nejlepší cenově dostupná sluchátka pro hudební nadšence a posluchače audio knih

Specifikace

  • Akustická konstrukce: Otevřená
  • Hmotnost: 250 g
  • Frekvenční odezva: 10 Hz - 50 000 Hz
  • Měniče: 90 mm rovninné
  • Životnost baterie: neuvedeno

Výhody

+Přímý, detailní zvuk

+Super pohodlné nošení, skladnost a cestování s nimi

+Dobře provedená konstrukce

Nevýhody

-Únik zvuku mimo konstrukci sluchátek

S otevřenými sluchátky LCD-1 nabízí společnost Audeze spotřebitelům velmi dobrou technologii za rozumnou cenu. Počítat ale musíte s tím, že v klidném prostředí okolí zaslechne, co posloucháte vy. Nicméně to není důvodem k tomu, aby byla tahle sluchátka přehlížena. Dnešní svět je plný zvuků a rachotu, takže drobný únik z vašich sluchátek už nic nezkazí.

Celkový projev LCD-1 je bez ohledu na poslouchaný žánr nebo druh audia (hudba, film, mluvené slovo) i hlasitost poslechu vyrovnaný, poutavý a zcela věrohodný. V hudbě najdete detaily, které jste nikdy předtím neslyšeli. U těchto sluchátek nikdy nezapochybujete, že se vám dostává plného obrazu.

Až si do nich pustíte hudbu, kterou jste slyšeli tisíckrát předtím, je velmi pravděpodobné, že v ní LCD-1 najdou nějakou nuanci, kterou jste nikdy předtím opravdu nezaznamenali. Nebo alespoň taková byla zkušenost v redakci techradar.com, když tato cenově dostupná sluchátka testovali. Poměr ceny a výkonu je tu zkrátka výborný.

Bezdrátová sluchátka 

5. Bezdrátová sluchátka Bowers & Wilkins PX7

Nejlepší sluchátka přes uši s nízkou latencí

Specifikace

  • Akustická konstrukce: Uzavřená
  • Hmotnost: 310 g
  • Frekvenční odezva: 10 Hz - 30 000 Hz
  • Měniče: 43,6 mm plný rozsah
  • Výdrž baterie: 30 hodin

Výhody

+Nejlepší kvalita zvuku ve své třídě

+Konkurenceschopná výdrž baterie

+Spolehlivé připojení Bluetooth

Nevýhody

-Náušníky nelze složit, což komplikuje převážení

Pokud hledáte špičková bezdrátová sluchátka s potlačením šumu a neodrazuje vás cena okolo 400 dolarů, pak rozhodně stojí model Bowers & Wilkins PX7 za zvážení. Po čase stráveném s těmito sluchátky přes uši si v redakci techradar.com myslí, že propracované potlačení šumu, mnohem lepší kvalita zvuku a vybroušená estetika sluchátek PX7 by mohly klidně v očích některých zákazníků dát na frak všem sluchátkům přes uši z tohoto žebříčku.

Navíc jsou vybavena technologií aptX Adaptive pro lepší stabilitu a latenci mezi sluchátky a vaším BT zařízením - a vybavena jsou také vysoce kvalitním (24bitovým) streamováním, které přináší aptX HD.

Sluchátka Sennheiser

6. Sennheiser HD 560S

Nejlepší analytická sluchátka

Specifikace

  • Akustická konstrukce: Otevřená
  • Hmotnost: 240 g
  • Frekvenční odezva: 6 Hz - 38 000 Hz
  • Měniče: 40 mm
  • Výdrž baterie: neuvedeno

Výhody

+Rafinovaný zvuk

+Lehká a pohodlná

+Jednoduché použití

Nevýhody

-Je nutná trocha tolerance, co se kvality poslechu týká

Sluchátka Sennheiser HD 560S mají sloužit jako nástroj, a to v pravém slova smyslu. Pokud chcete mít možnost nahlédnout hluboko do detailů mixu nebo s naprostou jistotou provádět A/B srovnání, jsou to přesně ta sluchátka, která potřebujete. Pokud se však chcete hudbou bavit, načerpat z ní energii a povzbudit se, nebudou pro vás tou ideální volbou.

Po zvukové stránce jsou Sennheiser HD 560S nemilosrdně odhalující. Přehrávaná zvuková scéna je v nich velká ve všech směrech a jednotlivé prvky nahrávky se na scéně objevují v solidní ploše prostoru. Úroveň detailů - ať už jde o barvu nástrojů, techniku zpěvu nebo jakýkoli jiný aspekt nahrávky - je naprosto nebetyčná a HD 560S si udržují rovnoměrnou, neutrální rovnováhu od samého dna frekvenčního rozsahu až po samý vrchol.

Ale pro své významné odhalování detailů nahrávky nejsou určena k běžnému relaxačnímu poslechu. Profesionál je ovšem ocení.

Sluchátka Philips

7. Philips PH805

Nejvýhodnější bezdrátová sluchátka

Specifikace

  • Akustický design: Uzavřená
  • Hmotnost: neuvedeno
  • Frekvenční odezva: 7 Hz - 40 000 Hz
  • Měniče: 40 mm dynamické
  • Výdrž baterie: 30 hodin

Výhody

+Kvalitní a promyšlená konstrukce

+30hodinová výdrž baterie

+Perfektní, řízený a detailní zvuk

Nevýhody

-Tlumení okolního hluku by mohlo být účinnější

Za cenu okolo 200 dolarů nabízejí sluchátka Philips PH805 výjimečný poměr ceny a výkonu. Jedná se o bezdrátová sluchátka přes uši, která pro připojení využívají Bluetooth 5, takže je u nich dobře možné přehrávat zvuk ve vysokém rozlišení. Sluchátka Philips PH805 využívají jeden lithium-iontový článek, který umožňuje až 30 hodin přehrávání na jedno nabití, a mají aktivní potlačení hluku, které zajišťuje dvojice mikrofonů na každém náušníku.

Během testování v redakci ale zjistili, že toto řešení funguje jen průměrně dobře. Kvalita konstrukce i zvuku je vzhledem k ceně velmi působivá, s dobře zvládnutými nízkými frekvencemi, záživnými výškami a detailními středy, které vokálům dodávají skutečný charakter.

Zdroj: techradar.com

Často kladené dotazy

Která sluchátka jsou nejlepší pro milovníky hudby v roce 2022?

Těmi nejlepšími sluchátky přes hlavu v roce 2022 jsou modely od Sony, Philips, Sennheiser a Beyerdynamic. Zvláště Beyerdynamic DT 1990 Pro a Sony WH-1000XM4 se vyznačují vynikajícími vlastnostmi a kvalitou zvuku.

Proč jsou hlavová sluchátka lepší volbou pro zdraví sluchu než špunty do uší?

Hlavová sluchátka poskytují vysoce kvalitní zvuk a mohou být lepší volbou pro zdraví vašeho sluchu, protože mezi hlasitými zvuky a vašimi ušními bubínky je o něco větší vzdálenost. Tato vlastnost také umožňuje snižovat hlasitost sluchátek a chrání tak sluch uživatele.

Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody Beyerdynamic DT 1990 Pro?

Beyerdynamic DT 1990 Pro nabízí pevnou a pohodlnou konstrukci, úžasné rozlišení zvuků a vynikající poměr ceny a výkonu. Nicméně také mají mírně zahloubené střední tóny a výšky mohou být unavující pro některé uživatele.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...