Nejlepší iOS aplikace pro rok 2021 - fotky, videa nebo zábava

apple aplikace 2021

Jestliže jste majiteli iPhonu, jistě toužíte po těch aplikacích, které svým uživatelům přinášejí ty nejlepší služby. Apple aplikace bývají často kvalitnější než ty pro Android, ale už je jich tolik, že v AppStore je navigace celkem složitá. Redaktoři magazínu Techradar.com pravidelně stahují, testují a hlavně nejnovější iOS a iPadOS aplikace, z nich ty nejlepší pak doporučují. Podívejme se, co vybrali jako skvělý start pro rok 2021!

Je jedno, zda si potřebujete vylepšit funkce drahého Apple iPhone 12, anebo hledáte vhodné aplikace pro starší verzi smartphonů od Apple, jistě využijete žebříček, který vás informuje o tom, po čem sáhnout, abyste nesáhli vedle. Ale pozor, některé starší iPhony jsou už z těch nejnovějších aplikací vynechány. Vždy si proto zkontrolujte kompatibilitu, jinými slovy, jestli právě na vašem iPhonu daná aplikace poběží.

Android aplikace v podobném uspořádání žebříčku najdete tu: Nejlepší Android aplikace pro rok 2021 – fotky, hudba a zábava.

Žebříčky Techradar.com ukazují to nejlepší, co váš iPhone může využít, ať už používáte tento telefon pro fotografie, videa, kreslení, hudbu, kancelářské úkoly, čtení, mapy, předpovědi počasí nebo třeba pro zábavu dětí. Aplikace jsou tu seřazeny od nejkvalitnějších kreativních nástrojů a editorů videa až po ty nejlepší sady produktivity a klienty sociálních sítí.

Které aplikace budou jedněmi z nejlepších v roce 2021 a rozhodně stojí za to, abyste je stáhli? V kategoriích zmíníme vždy jen tři, co se umístily nejvýše.

Mobilní aplikace Inkwork

Nejlepší aplikace pro úpravu fotografií a focení

Toto jsou jedny z nejlepších aplikací pro úpravu fotografií a na focení, které byly za poslední týdny testovány. Poskytují řadu funkcí a možností úprav, díky kterým si na své přijde úplně každý, i ten nejnáročnější fotoamatér, třeba i profík.

Inkwork

Inwork je aplikace navržena k tomu, aby ze vteřiny na vteřinu proměnila vaši fotografii na umělecké dílo z inkoustu. Samozřejmě, tuto funkci má množství aplikací, tahle je měla už dříve, ale je tu cosi nového, co nás znovu zaujalo. Vyniká příjemným uživatelským prostředím, přičíst musíme i snadné používání. Široké možnosti úprav z ní dělají skvělého pomocníka pro úplně každého milovníka fotografování.

Co vyjmenovat jako největší plusy? Při úpravě fotografií můžete velmi jednoduše a rychle přepínat pozadí nebo měnit barvu inkoustu či velikost tahů, čímž si celý design upravujete přesně podle svých vlastních představ. Výsledný snímek je podrobnější a abstraktnější, prostě umělečtější.

Nejvíce času však rozhodně strávíte na jednotlivých filtrech. Těch je tu velké množství. Vybíráte si třeba černobílý, sépii či komiks. Nechybí ani kreslení perem a tužkou. Ovšem největší výhodou aplikace je to, že ji můžete využívat i bez připojení na internet. Fotografie tak upravujte během cesty v autě nebo v jiném dopravním prostředku, kdy máte čas, klid, a ani vás to nestojí žádná data.

Aplikace není zdarma. Stojí 2,99 $.

RTRO

Velmi oblíbená klasická aplikace pro fotoaparáty, která poskytuje desítky funkcí. Vytvořila ji stejná společnost, která má na starosti aplikaci s názvem Pro Camera. RTRO je oproti ní více hravá a při jejím používání si budete celý proces úpravy reálně užívat.

Jak už z názvu vyplývá, RTRO je tak trochu retro. Takže poskytuje vintage filtry a zajímavé možnosti úpravy od jemného narušení struktury VHS až ke složitějším úpravám, které vám nakonec změní celý vzhled fotky. Každý filtr má i několik poznámek od svého tvůrce, kde se dozvíte, k čemu byl vytvořen, a tak ho i dokonale využijete.

Focení pomocí RTRO je jednoduché. V případě, že byste nechtěli pouze fotografie, aplikace vám umožňuje nahrávat i 60 sekundové sekvence. Nahrajte tak krátké video, které se bude vyjímat na sociálních sítích. RTRO je sice zdarma, ale nabízí premium verzi, která otevírá další možnosti úpravy a filtrů.

Mobilní aplikae Apollo

Apollo

Další skvělá aplikace a jen za 2,99 $. Apollo umožňuje hrát si se světlem a vytvářet tak o to zajímavější snímky. Poskytuje i tzv. "Portrait mode", díky kterému vytvoříte pěkné profilové fotografie na sociální sítě či dokonce umělecké snímky. Aplikace totiž zaznamenává fotografie i s hloubkovými informacemi. Ty se budou hodit zejména profesionálním fotografům.

Uživatelské prostředí je příjemné. Použití je snadné a hlavně nabízí prostor pro kreativitu. Kdykoliv můžete přidat nebo odebrat světlo, definovat efekty, barvy či jas. Fotografie si tu prostě upravujete přesně podle svých představ.

Ale pozor, aplikace Apollo není vhodná pro rychlou úpravu fotografií. Na její využití si musíte vyhradit více času, jedině tak využijete nabízené možnosti na plno a vytěžíte z ní co nejvíce.

TouchRetouch

Poslední v tomto zestručněném žebříčku aplikací pro úpravu fotografií je TouchRetouch. Ta dokáže zbavit fotografie všech nežádoucích prvků pomocí retuše. Přestože se s retuší můžete setkat i v jiných aplikacích, tato vám nabízí detailnější možnosti. Nástroje se dají jednoduše používat. Otevírají vám nové možnosti, o kterých jste možná ani nesnili.

Jedním klepnutím totiž budete schopní odstranit různé skvrny nebo nedokonalosti na tváři, vyplnit mezery, kdekoliv je nechcete, nebo zakrýt nedokonalosti. Obrázky klidně klonujte nebo vystřihujte, prostě s nimi čarujte.

Úprava fotek

Samozřejmě, že TouchRetouch nedokáže vyhrát nad drahými a profesionálními aplikacemi k retušování v počítači, ale na mobilní verzi je v podstatě skvělá. Za 1,99 $ vám vykouzlí ty nejkrásnější fotografie.

Nejlepší aplikace pro úpravu videí a natáčení

V případě, že patříte k milovníkům natáčení videí, tyto aplikace jsou pro vás jako stvořené.

Filmic Pro

Filmatic Pro je pro všechny, kdo touží po skvělých videích a patří k pokročilým uživatelům. Aplikace vám nabízí nové ovládací prvky, které klasická kamera v iPhone samozřejmě nemá. Nástroje mají i živou zpětnou vazbu. Nechybí vyvážení bílé, ořezávání obrazu a množství filtrů.

Aplikace Filmatic Pro otevírá nové možnosti každému i pokročilému kameramanovi. Za předpokladu, že má váš telefon dostatečný výkon, můžete zvýšit rychlost snímání dokonce až na 240 snímků za sekundu. Nechybí ani natáčení v rozlišení 4K. Uživatelské prostředí je elegantní a příjemné. Používá se velmi jednoduše.

Ale za kvalitu se platí, takže s cenou 14,99 $ ocení jen ti, kdo hodně pracují s videem. Nabízí totiž v podstatě až profesionální nástroje.

VideoGrade

VideoGrade

Jestliže chcete editovat hlavně barvy ve videu, je VideoGrade tou správnou aplikací právě pro vás. Nabídne sadu nástrojů, které mají množství filtrů a efektů. S takovými možnostmi úpravy se například setkáte v moderních studiích.

 I VideoGrade je určen spíše pro profesionály, nicméně i začátečníci si při jeho používání přijdou na své a investice tak vysoká není - 5,99 $. V případě, že byste klikli na špatnou ikonu, stačí jednotlivé kroky prostě jen vrátit zpět.

8mm Vintage Camera

Ani u videa nechybí vintage a retro styl. 8mm Vintage Camera je aplikace zaměřena na natáčení autentických retro filmů. Jinými slovy, transformuje vaše jinak nedotčené videa z iPhonu na jakoby analogová videa, které se natáčela v 80. letech 20. století.

Aplikace si zakládá na množství filtrů. Nechybí vyvážení bílé či dokonce chvění, které skvěle napodobuje staré fotoaparáty či videokamery bez stabilizace obrazu. I přes všechny tyto doplňky je aplikace levná, pouze 1,99 $.

Nejlepší aplikace na zábavu

Přes mobil dnes můžete sledovat i oblíbené filmy a seriály, třeba námi nedávno uspořádávané Marvelovky. Ale bavit se můžete i jinak. Jaké aplikace jsou pro tento účel těmi nejlepšími?

Television time

Television Time

Aplikace Television Time vám nabídne přehled o tom, jaké seriály často sledujete a co by vám rozhodně nemělo ujít. Spolehlivě se do ní uloží posední shlédnutá epizoda nebo místo, kde jste film museli vypnout.  Zaznamenáte sem dokonce i filmy a seriály, které si plánujete skouknout.

Samozřejmostí jsou osobní statistiky o tom, co jste v minulém týdnu či měsíci už viděli a jak si plníte svá divácká předsevzetí. Television Time je placená aplikace. Není však drahá. Stojí jen 2,99 $. Samozřejmě, existují i ​​neplacené, ale jen málo z nich vám nabídne tak komplexní službu.

Infuse Pro 6

Infuse Pro 6 je prémiový videopřehrávač, který vám dovolí, abyste namísto přenášení souborů do svého iPhonu streamovali odkudkoliv. Stačí vám dobré připojení na internet a právě tato aplikace. Infuse Pro 6 se jednoduše ovládá, poskytuje skvělé funkce a má velmi dobré rozlišení, které nezískáte ode všech aplikací.

Dokonce se Infuse Pro 6 umí synchronizovat i s vaší Apple TV. Takže pokud máte tuto kouzelnou krabičku doma, určitě si v tomto případě přijdete na své. Asi už je vám jasné, že zdarma nebude. Je celkem drahá, 24,99 $. Rozhodně se však vyplatí, jestli pravidelně streamujete.

Reeder 4

Reeder 4

Reeder 4 je elegantní čtečka RSS. Prostřednictvím kanálu RSS se můžete přihlásit k odběru ze svých oblíbených webů, s vědomím, že vám nikdy žádný článek neunikne. Reeder 4 pak umožňuje procházet nadpisy podle jednotlivých či kombinovaných kriterií, výsledky se pak zobrazují v chronologickém pořadí.

Navíc i při čtení článku máte spoustu možností. K dispozici jsou režimy světla a tmy a můžete upravit typografii a kontrast - to je dobrá věc, protože výchozí nastavení některých webovek není pro oči ideální.  

Další užitečné funkce jsou například podpora bionického čtení. Jak? Pomocí vedení očí skrze umělé fixační body. Podle autorů žebříčku to překvapivě funguje. Celkově tenhle doplněk přispívá k tomu, že i ve své čtvrté verzi zůstává Reeder 4 nejlepší čtečkou RSS na iPhone.

Upozornění

Rozhodně nejde o kompletní žebříček. Ten na Techradar.com je rozsáhlý a pokrývá širokou škálu využití i příležitostí. V budoucnu se možná vrátíme třeba k aplikacím pro zdraví a fitness, pro zábavu vašich dětí, k nejlepším hudebním aplikacím, k aplikacím pro kanceláře, k podpoře produktivity anebo k přehledům o počasí a nabídkách cestování.

Zdroj: techradar.com

Často kladené dotazy

Jaké jsou některé z nejlepších aplikací pro iPhone v roce 2021?

Mezi nejlepší aplikace pro iPhone v roce 2021 patří Inkwork, RTRO a Apollo. Inkwork je aplikace pro úpravu fotografií, která vám umožní proměnit vaše fotografie v umělecká díla z inkoustu. RTRO je retro aplikace pro fotoaparáty s funkcemi pro úpravu fotografií a nahrávání krátkých videosekvencí. Apollo je aplikace, která vám umožní hrát si se světlem a vytvářet zajímavé snímky.

Jaké jsou hlavní výhody aplikace Inkwork?

Hlavní výhody aplikace Inkwork zahrnují příjemné uživatelské prostředí, snadné používání a široké možnosti úprav. Můžete velmi jednoduše a rychle přepínat pozadí, měnit barvu inkoustu a velikost tahů, čímž si celý design upravujete přesně podle svých vlastních představ. Aplikace také nabízí velké množství filtrů a umožňuje úpravu fotografií offline, což je ideální pro cesty.

Co nabízí aplikace RTRO?

Aplikace RTRO nabízí vintage filtry a možnosti úpravy fotografií, které vám umožní vytvořit retro styl snímků. Každý filtr má několik poznámek od svého tvůrce, které vám pomohou lépe pochopit jeho účel a využití. Aplikace také umožňuje nahrávat 60 sekundové sekvence a nabízí zdarma základní verzi s možností prémiového upgradu pro další funkce a filtry.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...