Který vybrat: Xiaomi Mi Band 5 nebo OPPO Band?

Který vybrat: Xiaomi Mi Band 5 nebo OPPO Band

Oba chytré náramky, tedy Xiaomi Mi Band 5 nebo OPPO Band jsou jedněmi z nejlepších na trhu v kategorii střední a nižší střední ceny. Jedná se v současnosti o relativní novinky, takže jsou nabité funkcemi, které od chytrých náramků očekáváme. Jenže pro sebe si můžeme jen jeden, nemá smysl střídat dva. A který vybrat? V tomto rozhodování vám možná pomůže stručné uvedení jejich rozdílů. Pojďme se na ně tedy podívat.

Co má Mi Band 5 navíc oproti Oppo Band?

Xiaomi Mi Band 5 má, ve srovnání s Oppo Band navíc tyto záležitosti, liší se v těchto věcech:

  • má Bluetooth vyšší řady (5.0 vs. 4,2)
  • má větší kapacitu baterie, také o něco delší výdrž na jedno nabití)
  • má pohodlnější nabíjení
  • globální verze dostupná v ČR nemá NFC (Oppo band však na cz trhu neseženete)
  • propojí se i s nižšími verzemi Androidu nebo iOS (od Android 4.4 nebo od iOS 9.0 u Xiaomi, od Android 6 nebo iOS 10 u Oppo)
  • má hlasového asistenta
  • má monitoring stresu
  • má zaměření na ženský cyklus
  • má asistenta pro správnou relaxaci dechem
  • má dynamickou tapetu
  • je levnější
Chytré hodinky Mi Band

Co má Oppo Band navíc oproti Mi Band 5?

Teď se ještě podívejme, co výhodného najdeme u Oppo náramku, ale u MiBand 5 nikoliv:

  • má SPO2
  • optický senzor měření tepu (Mi Band 5 má PPG senzor)
  • má více sportovních módů (12 vs 11)
  • je menší a plošší, s nižší hmotností

Ale to je vše, nic navíc oproti Mi Band náramku tu už nenajdete. Při výběru proto bude záležet na tom, co upřednostníte: zda kvalitnější měření tepu a také možnost sledování SPO2 (Oppo), nebo spíše hlasového asistenta a pohodlnější nabíjení, větší baterii (Mi Band 5).

Při výběru konkrétního modelu v e-shopu se zaměřte i na NFC, v globální verzi totiž není, v čínské ano.

Často kladené dotazy

Co má Xiaomi Mi Band 5 navíc oproti Oppo Band?

Xiaomi Mi Band 5 má oproti Oppo Band několik výhod, jako například vyšší řadu Bluetooth (5.0 vs. 4.2), větší kapacitu baterie a delší výdrž na jedno nabití, pohodlnější nabíjení, propojení se i s nižšími verzemi Androidu nebo iOS, hlasového asistenta, monitoring stresu, zaměření na ženský cyklus, asistenta pro správnou relaxaci dechem, dynamickou tapetu a nižší cenu. Hlavní nevýhodou globální verze Mi Band 5 dostupné v ČR je absence NFC, zatímco Oppo Band na českém trhu neseženete.

Co má Oppo Band navíc oproti Xiaomi Mi Band 5?

Oppo Band má oproti Xiaomi Mi Band 5 několik výhod, jako například SPO2, optický senzor měření tepu (Mi Band 5 má PPG senzor), více sportovních módů (12 vs 11) a menší a plošší design s nižší hmotností. Na druhou stranu nejsou známy žádné další výhody oproti náramku Mi Band 5.

Jaký náramek vybrat - Xiaomi Mi Band 5 nebo Oppo Band?

Při výběru mezi Xiaomi Mi Band 5 a Oppo Band záleží na tom, co si více ceníte. Pokud dáváte přednost kvalitnějšímu měření tepu a možnosti sledování SPO2, doporučuje se Oppo Band. Pokud ale preferujete hlasového asistenta, pohodlnější nabíjení a větší baterii, pak by Xiaomi Mi Band 5 mohl být lepší volbou. Při výběru konkrétního modelu v e-shopu se zaměřte i na NFC, které není dostupné v globální verzi, ale pouze v čínské.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...