Který vybrat: fitness náramek Mi Band 4 nebo Realme Band?

realme xiaomi band

Přemýšlíte nad fitness náramkem pro sebe nebo někoho z okolí – a stačí vám základní náramek za základní cenu? Shlédli jste se v podlouhlém tvaru displeje, ale netušíte, zda zvolit méně ergonomický, ale známější Mi Band 4 od Xiaomi, nebo zda sáhnout po příjemněji vyhlížejícím Realme Bandu? I jejich cena se dost odlišuje, nikoliv jen design – tak se podívejme, ze u Xiaomi dostanete něco navíc, popřípadě zda ono „navíc“ bude stát za rozdíl v ceně. Předem varujeme, že české verze Mi Bandu nemají NFC, přestože je v mnoha specifikacích na zahraničních webech můžete najít.

Co má náramek Xiaomi Mi Band 4 navíc oproti náramku Realme Band?

Vzhledem k tomu, že v případě Xiaomi Mi Band 4 jde o dražší produkt, očekáváme, že toho také nabídne víc. Tak se podívejme, čím vás může zaujmout, co má navíc oproti náramku Realme Band:

  • AMOLED displej
  • jemnější rozlišení displeje
  • PPG senzor srdečního tepu
  • senzor nošení
  • vyšší verze Bluetooth
  • větší kapacita baterie
  • více než dvojnásobná výdrž na jedno nabití
  • komunikují s nižší verzí Androidu (od Android 4.4)
  • ovládání telefonu na dálku

Najdeme něco, v čem je Realme Band lepší, přestože je levnější?

Nabídne levnější Realme Band něco navíc? Když podrobně procházíme parametry obou produktů, v podstatě se dá vysledovat jen o kousíček větší displej. Rozhodující tady může mnohem snazší nabíjení, protože Realme Band má na jedné straně těla náramku schované USB, které jen zastrčíte do adaptéru, do notebooku, do lampičky, zkrátka kamkoliv, kde máte USB, žádný nabíjecí kabel netřeba.

Mi Band 4 se nabíjí ve speciální kolébce, kterou musíte mít připravenu, navíc je vyndávání pecičky náramku z pásku dost nepohodlné.

Nicméně, ba náramky jsou prodávány za dostupnou cenu, a tak je jen na vás, zda si připlatíte pár korun za spoustu funkcí navíc, nebo sáhnete po sice častějším, ale snazším nabíjení.

Často kladené dotazy

Co má náramek Xiaomi Mi Band 4 navíc oproti náramku Realme Band?

Náramek Xiaomi Mi Band 4 nabízí oproti náramku Realme Band následující výhody: AMOLED displej, jemnější rozlišení displeje, PPG senzor srdečního tepu, senzor nošení, vyšší verzi Bluetooth, větší kapacitu baterie, více než dvojnásobnou výdrž na jedno nabití, kompatibilní s nižší verzí Androidu (od 4.4) a ovládání telefonu na dálku.

Najdeme něco, v čem je Realme Band lepší, přestože je levnější?

Realme Band má oproti Xiaomi Mi Band 4 o kousíček větší displej a mnohem snazší nabíjení. Realme Band má na jedné straně těla náramku schované USB, které jen zastrčíte do adaptéru, do notebooku, do lampičky, zkrátka kamkoliv, kde máte USB - žádný nabíjecí kabel netřeba.

Který náramek je lepší volba v cenovém poměru?

Odpověď na tuto otázku závisí na vašich potřebách a preferencích. Xiaomi Mi Band 4 nabízí více funkcí, avšak za vyšší cenu. Realme Band je levnější, má snazší nabíjení, ale méně funkcí. Je na vás, zda si připlatíte pár korun za spoustu funkcí navíc nebo sáhnete po sice častějším, ale snazším nabíjení.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...