Který vybrat: chytrý telefon Xiaomi Mi 10 VS OnePlus 8?

Který vybrat: chytrý telefon Xiaomi Mi 10 VS OnePlus 8

Uvažujete o koupi nového mobilu a chcete něco výkonnějšího, přitom stále zas rozumnou cenu? Nechcete slevit z 5G technologie, tu váš mobil prostě musí mít, k tomu vysoký jas, kvalitní obrazovku a hlavně dostatečně velkou RAM, protože s mobilem rádi navštěvujete náročné online herní prostředí. Podívejme se na dva z nejoblíbenějších modelů s dobrými parametry a poměrně rozumnou cenou, tedy Xiaomi Mi 10 a OnePlus 8. Oba pořídíte za cirka 15 tisíc. Co dokáží nabídnout a v čem je který z nich lepší?

Co nabídne smartphone Xiaomi Mi 10 oproti modelu OnePlus 8?

Nejprve se podívejme, v čem jsou lépe vybaveny Xiaomi telefony, tedy alespoň v případě Xiaomi Mi 10. Už jsme zmínili, že ba telefony mají 5G, oba ale umějí i Wi-Fi 6 a samozřejmě oba mají USB připojení typu C. V obou je dokonce stejný procesor, a to Qualcomm Snapdragon 865, oba mají stejný typ RAM, resp. DDR: LPDDR5+UFS3.0, oba mají obrazovku AMOLED s 800 nity svítivosti a s frekvencí obnovy 90 Hz. Oba teď pořídíte s operačním systémem Android 10.

V čem se ale liší, resp. co má Xiaomi Mi 10 lepší:

  • větší displej (ale přitom se stejným rozlišením, takže jemnost displeje je lepší u OnePlus 8)
  • přidané X55 baseband k chipsetu
  • lepší fotoaparáty jak vzadu, tak vepředu
  • možnost natáčet lepší video – až 8 K
  • lepší reproduktor
  • novější Bluetooth (5.1)
  • větší kapacitu akumulátoru
  • bezdrátové nabíjení
Xiaomi Mi 10 VS OnePlus 8

Co nabídne smartphone OnePlus 8 oproti modelu Xiaomi Mi 10?

Teď obraťme karty a podívejme se na srovnání optikou toho, co lepšího najdeme v modelu OnePlus 8. Také to není zrovna málo, takže výsledný výběr mezi oběma modely je tím celkem ztížen, nicméně si jistě poradíme. Takže co má OnePlus 8 lepší:

  • menší rozměry a tenčí tělo
  • nižší hmotnost
  • jemnější displej
  • vyšší lokální svítivost displeje
  • možnost pořídit model s větší RAM (až 12 GB)
  • kombinovaný 3,5 mm audio jack

Tak co, máte teď už větší jasno, na co je který z telefonů více zaměřen? Pro Xiaomi se rozhodne asi ten z vás, kdo se bude soustředit na lepší fotky a videa, na delší výdrž na jedno nabití. OnePlus zaujme spíš hráče online her, kteří si nehodlají kupovat bezdrátová sluchátka a dráty jim nevadí ani při nabíjení.

Často kladené dotazy

Jaké hlavní výhody má smartphone Xiaomi Mi 10 oproti modelu OnePlus 8?

Xiaomi Mi 10 nabízí větší displej, přidanou X55 baseband k chipsetu, lepší fotoaparáty jak vzadu, tak vpředu, možnost natáčet lepší video (až 8K), lepší reproduktor, novější Bluetooth (5.1), větší kapacitu akumulátoru a bezdrátové nabíjení.

Jaké hlavní výhody má smartphone OnePlus 8 oproti modelu Xiaomi Mi 10?

OnePlus 8 se může pochlubit menšími rozměry a tenčím tělem, nižší hmotností, jemnějším displejem, vyšší lokální svítivostí displeje, možností pořídit model s větší RAM (až 12 GB) a kombinovaným 3,5 mm audio jackem.

Který z modelů by mohl být vhodnější pro hráče online her?

OnePlus 8 by mohl být vhodnější pro hráče online her, neboť nabízí jemnější displej, vyšší lokální svítivost displeje a možnost získat model s větší RAM (až 12 GB). Tento model také disponuje kombinovaným 3,5 mm audio jackem pro snadné připojení sluchátek s drátem.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...