Je telefon OnePlus 8 Pro vodotěsný nebo alespoň voděodolný?

Je telefon OnePlus 8 Pro vodotěsný nebo alespoň voděodolný

Smartphony značky OnePlus jsou i mezi českými uživateli stále oblíbenějšími, a tak se množí dotazy, zda je tato značka výrobcem vodotěsných nebo alespoň voděodolných modelů. Telefony jsou poměrně drahé, a tak není divu, že od nich chceme i vyšší parametry. Jak to tedy je s jejich odolností vodě a prachu? Možná budete překvapeni.

OnePlus 8 Pro

Telefon OnePlus 8 Pro nabídne vodotěsnost na úrovni IP68

A co to tedy znamená, když je odolnost na úrovni IP68? Znamená to hodně. Hodně velkou odolnost proti vodě, váš telefon si prostě může i zaplavat bez toho, aby byl jakkoliv poškozen. Jeho vnitřní prostor je natolik odizolován, že se do elektrických spojů nedostane ani prach a ani voda. Odolá hloubce do jednoho metru, po dobu cirka 30 minut.

Naopak u telefonů řady Xiaomi Mi 10, řady Huawei P40 nebo řady MEIZU 17 nelze s vodotěsností vůbec počítat, pouze s voděodolností proti stříkající vodě. Vodotěsný ale není ani OnePlus 8, pozor na to!

Budeme teď chodit plavat s telefony?

OnePlus 8 Pro

Sice je telefon OnePlus 8 Pro vodotěsný na úrovni IP68, ale plavání s ním výrobce nedoporučuje. Proč? Protože voda, ve které plavete, není stoprocentně čistá a bez agresivních příměsí. V plaveckém bazénu by byl telefon poškozen solí nebo chlorem.

Fotit vodní hrátky s ním můžete, ale pokud vám upadne do vody, měli byste jej vytáhnout co nejdříve. Focení pod hladinou se však doporučuje jen v ochranném vodotěsném obalu – pro jistotu.

Často kladené dotazy

Je smartphone OnePlus 8 Pro vodotěsný?

OnePlus 8 Pro je vodotěsný na úrovni IP68, což znamená, že jeho vnitřní prostor je natolik odizolován, že se do elektrických spojů nedostane ani prach a ani voda. Odolá hloubce do jednoho metru, po dobu cca 30 minut.

Mohu s OnePlus 8 Pro plavat nebo fotit pod vodou?

Výrobce nedoporučuje plavat s OnePlus 8 Pro, protože voda v bazénu může obsahovat škodlivé příměsi, jako je sůl nebo chlór. Telefon můžete použít k fotografování vodních hrátek, ale pokud upadne do vody, měli byste jej co nejdříve vytáhnout. Focení pod hladinou se doporučuje jen v ochranném vodotěsném obalu.

Je vodotěsný i OnePlus 8?

OnePlus 8 není vodotěsný. Naopak, telefony z řad Xiaomi Mi 10, Huawei P40 nebo MEIZU 17 také nelze považovat za vodotěsné, pouze voděodolné proti stříkající vodě.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...