Jak zrušit párování a resetovat Apple Watch

Jak zrušit párování a resetovat Apple Watch

Existuje mnoho důvodů, proč budete chtít zrušit spárování svých Apple Watch. Ať už se jedná o prodej, opravu problému, nebo jen o obnovení vašeho zařízení a uvolnění jeho vnitřní paměti. Proces resetování Apple Watch je vždy stejný a se stejným výsledkem – hodinky dostanete do původního stavu, jako když jste je koupili (tedy co se nastavení týká).

Naučíme vás, jak smazat vše z Apple Watch, abyste je mohli používat zase od začátku

Apple vytvořil celkem jednoduchý způsob, jak restartovat náramkové hodinky a začít s nimi znovu od začátku. Tento návod jsme pro vás přeložili ze stránek Techradar.com, abychom vás provedli nutnými kroky tohoto procesu a přiblížili vám všechny problémy, se kterými se při této činnosti můžete setkat.

Autoři textu upozorňují, že pokud dokončíte níže uvedené pokyny, smažete úplně všechna data ze svých hodinek. Apple sice automaticky provede zálohu vašich hodinek, než je resetujete, ale pro jistotu to udělejte i vy manuálně, předem. Technika zkrátka může kdykoliv zklamat.

Navíc je tu ještě jedna možná komplikace: pokud máte Apple Watch s LTE a připojeným datovým tarifem, níže uvedený postup data přeruší. Jestliže je budete chtít znovu připojit, musíte to udělat prostřednictvím svého operátora, sami data na resetovaných hodinkách nenastavíte.

To stejné latí i v případě, kdy chcete hodinky prodat a zrušit smlouvu na data na Apple Watch. I tentokrát budete muset kontaktovat přímo svého operátora.

Apple produkty

První krok: zrušení párování a reset Apple Watch přímo z iPhonu

Následující postup je nejúčinnější a nejbezpečnější, co se zrušení párování a také resetu Apple Watch týká. Nejprve vezměte iPhone, se kterým jste hodinky dříve spárovali, ponechte ho po celou dobu poblíž hodinek.

Běžte do aplikace Watch v telefonu, kde uvidíte své hodinky i se svým jménem a klikněte na ně. Zobrazí se nabídka, u níž bude i oranžové písmenko „i“ v kroužku vedle ikony vašich hodinek. Jakmile na ně znovu kliknete, objeví se tabulka s několika dalšími nastaveními a možnostmi, mimo jiné tu bude i „Zrušit párování Apple Watch“, vyvedené v jasně červené.

Rušení párování je poslední položkou v tabulce, na ni teď klikněte.  

Hned poté se vám zobrazí varování, kterým vám Apple sdělí, že pokud budete s odpárováním pokračovat, ztratíte všechna svá data. Jakmile o zrušení párování opravdu stojíte, zvolte znova tu samou možnost („Zrušit párování Apple Watch“), tentokráte bude zobrazena vespod dialogového okna.

Poté budete vyzváni k zadání hesla k Apple ID, abyste mohli pokračovat.

Když si heslo správně pamatujete a správně zadáte, od této chvíle se vaše Apple Watch a iPhone začnou od sebe odpojovat, což může trvat ovšem až 10 minut! - v závislosti na tom, kolik dat máte v hodinkách uložených – začne se totiž procesem zálohování právě přes mobil.

Apple Watch

Během resetování si stihnete uvařit čaj, kávu nebo vyskládat myčku

Jestliže máte hodinky poměrně nové nebo nejsou příliš zaplněny daty, bude rušení párování celkem rychlé. Ale jestliže jste je využívali naplno, pak nebuďte překvapeni, že si během resetování stihnete uvařit čaj, kávu nebo vyskládat myčku.

Hodinky nechejte ležet vedle telefonu – a s telefonem pokud možno nic nedělejte. Ani nebrouzdejte internetem, ani nevolejte a ani nechatujte. Prostě oba púřístroje nechte volně ležet vedle sebe a dopřejte jim čas na práci.

Až se vrátíte, měly by vaše Apple Watch mít smazána všechna data a váš telefon by měl být také odpojen. Nyní nastává doba, kdy budete moci Apple Watch znovu nastavit s novým účtem, nebo je můžete prodat, aniž byste do světa poslali jakákoliv data o sobě, případně se jich zbavit jakkoliv jinak, třeba je věnovat. Teď už to bude bezpečné.

Co když se reset zcela nepovede?

Je to nepříjemné, ale je tomu tak. Občas se stane, že se hodinky úplně neresetují, i když se již odpojily od vašeho telefonu, takže je nelze dočistit s využitím aplikace v telefonu, ale chce to trochu jiný postup. Ukážeme vám jaký. V takovémto případě prostě postupujte podle pokynů v níže uvedené části.

Chcete-li dokončit nepovedný reset, musíte jít do samotných hodinek, protože s telefonem již spárované nejsou. V hodinkách se dostaňte do aplikace Nastavení – je to snadné, stačí klepnout na šedou ikonu ozubeného kola.

V Nastavení pak přejděte na „Obecné“> „Obnovit“ a poté „Vymazat veškerý obsah a nastavení“. A pozor, při mazání přímo v hodinkách přichází jedna velká výhoda - pokud máte Apple Watch s LTE a s aktivním mobilním tarifem, budete mít možnost své připojení na data ponechat anebo zrušit. Jestliže budete o data stát i nadále v těchto samých hodinkách, ušetří vám to pozdější nastavování u operátora.

Následně stiskněte „Vymazat vše“. Tím vymažete všechna data a automaticky se tak vaše Apple Watch resetují do továrního nastavení. Upozorňujeme však, že tento způsob resetu neodpojí vaše Apple Watch od vašeho účtu. To nastane jen pomocí resetu zadaného v telefonu.

Proto pokud nechcete zařízení mít nadále připojeno ke svému Apple účtu (protože jej bude v budoucnu používat někdo jiný), prioritně jej resetujte skrze aplikaci v mobilu. Jestliže si přejete reset jen proto, abyste si hodinky mohli nastavit a používat od znova, můžete resetovat jen samotné hodinky, bez využití mobilu.

Chytré hodinky Apple

A je hotovo

Nyní jste připraveni Apple Watch znovu nastavit a nadále je používat (například poté, co vás jejich software začal zlobit, nebo je předat někomu jinému, aniž byste se museli strachovat o to, že uvidí, co jste v hodinkách měli, jak jste na tom fyzicky, kdo vám kdy psal nebo jakou hudbu rádi posloucháte.

Zdroj: Techaradar.com

Často kladené dotazy

Mohu resetovat své Apple Watch, abych je mohl začít používat od začátku?

Ano, Apple vytvořil jednoduchý způsob, jak resetovat Apple Watch a začít s nimi znovu od začátku. Postup resetování zahrnuje zrušení párování Apple Watch s Vaším iPhonem, jak je popsané v textu. Nezapomeňte si před resetem provést zálohu dat z hodinek pro případ, že by technika selhala.

Co potřebuji udělat, pokud mám Apple Watch s LTE a připojeným datovým tarifem?

Pokud máte Apple Watch s LTE a připojeným datovým tarifem, bude tento postup přerušit vaše data. Chcete-li je znovu připojit, musíte to udělat prostřednictvím svého operátora, protože sami data na resetovaných hodinkách nenastavíte. To platí i v případě, že chcete hodinky prodat a zrušit smlouvu na data na Apple Watch - budete muset kontaktovat přímo svého operátora.

Co se stane, pokud se reset Apple Watch zcela nepovede?

Občas se může stát, že se hodinky nedokážou úplně resetovat, i když se již odpojí od vašeho iPhonu. V takovém případě se řiďte pokyny uvedenými v textu pro nepovedený reset. Pomůže vám to provést resetování krok za krokem, aniž byste potřebovali použít aplikaci v telefonu.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...