Jak najít IMEI vašeho Xiaomi smartphonu?

IMEI

IMEI neboli International Mobile Equipment Identity se občas hodí. Někdy je nutné potvrdit originalitu vašeho telefonu, třeba když nastavujete ochranu proti krádeži, resp. zneužití odcizeného / ztraceného telefonu – a to pro oba SIM kartové sloty, které v telefonu máte. Podívejme se na několik rychlých cest, jak se k IMEI vašeho telefonu dostat.

Jak se dá IMEI využít?

Nejvýznamněji se využívá IMEI právě v zabezpečení vašeho telefonu ve smyslu jeho ochrany proti zneužití v době, kdy jste telefon ztratili, nebo vám byl odcizen. Jakmile operátorům nahlásíte IMEI telefonu, oni jej zařadí na černou listinu a nepovolí jeho další provoz. Telefon tak bude pro nového majitele bezcenným.

Odstranit IMEI z telefonu je totiž v podstatě nemožné. Operátor může telefon s nahlášeným IMEI zcela zablokovat, anebo si tuto službu můžete zajistit i sami, přes Google. Jak najít IMEI v Xiaomi telefonech? Je to velmi snadné, můžete využít několika možných cest.

Redmi

1. IMEI z obalu

IMEI je vždy uveden na obalu vašeho telefonu, resp. na originální krabičce. Stačí ji otočit a IMEI si přečíst. Vedle něj tu jistě bude i MEID (mobile equipment identifier) nebo sériové číslo vašeho telefonu. Další možností je ještě i uživatelský manuál. Dokonce u telefonů s vyměnitelnou baterií najdete IMEI přímo pod baterií.

Pokud tu máte dvě čísla IMEI, je to proto, že telefon má dva sloty pro SIM kartu. Každý slot je nutné zablokovat zvlášť.

2. IMEI v nastavení

Přímo v menu telefonu najdete IMEI také – a to v nastavení. Stačí se do něj dostat a v Nastavení pak pokračovat následující cestou: O telefonu – Status – IMEI informace. To je celé, IMEI informace jsou opravdu takto snadno dostupné přímo v telefonu. Proto s jeho blokací musíte být v případě krádeže co nejrychlejší.

Mobilní telefon Xioami

3. IMEI zobrazené po vytočení zkratky

Stejně jako můžete stav nabití předplacené karty vysledovat pomocí vytočení zkratky (např. u T-Mobile je to „*101#“ – pak dáte „volat“. Za chvilku dorazí částka, jakou na kartě ještě máte). Stejné je to se zkratkou pro IMEI, jen je samozřejmě trochu jiná: „*#06#“. Po zadání zkratky a volby „volat“ se na displeji ukáže IMEI vašeho telefonu. Platí to i pro další Android telefony.


Často kladené dotazy

Jak se dá IMEI využít pro ochranu mého telefonu?

IMEI lze využít k zabezpečení telefonu proti zneužití v době, kdy jste jej ztratili nebo vám byl odcizen. Pokud operátorům nahlásíte IMEI telefonu, oni jej zařadí na černou listinu a nepovolí jeho další provoz. Telefon se tak stane pro nového majitele bezcenným.

Jak zjistím IMEI u telefonů Xiaomi?

IMEI u Xiaomi telefonů lze zjistit několika způsoby: 1) z obalu telefonu nebo originální krabičky, 2) v nastavení telefonu pod cestou O telefonu - Status - IMEI informace, 3) zadáním zkratky "*#06#" a volby "volat".

Co dělat při ztrátě nebo odcizení telefonu s dvojitým SIM slotem?

Pokud máte telefon s dvojitým SIM slotem a ztratíte jej nebo vám bude odcizen, je nutné zablokovat oba sloty zvlášť. To znamená, že musíte nahlásit obě čísla IMEI, která jsou uvedena na telefonu nebo v jeho nastavení.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...