Co čekat od dronu DJI Mavic Air 2?

DJI Mavic

Teď se zaměřme na super nový chytrý dron DJI Mavic Air 2. Je voděodolný a může létat ve větru a v dešti? DJI Mavic Air 2 je nejnovějším modelem své řady od značky DJI. Na trh byl oficiálně uveden 28. dubna tohoto roku. Opět posouvá hranice možností natáčení a ovládání malého bezpilotního modelu. Nabídne záběry v kvalitě až 8K a extrémní stabilizaci obrazu. Ale jak je to s jeho odolností proti vodě? Budete s ním moci natáčet i za deště a ve větru?

Bohužel ne

Tady má výrobce ještě velké mezery, dron DJI Mavic Air 2 není voděodolný v plném slova smyslu. Takže jakmile s ním poletíte nad vodní plochou, buďte velmi ostražití. Spadnout do ní nesmí. Stejně tak byste se měli vyhnout vodě srážkové, v dešti není vhodné s ním létat.

To stejné platí o husté mlze a bohužel i o silnějším větru, kdy by poryvy vzduchu mohly hodit dron úplně jinam, než vy budete chtít. O kvalitě pořízených záběrů při omezené viditelnosti nebo při prudkých pohybech ve větru ani nemluvě.

Jak udržovat dron DJI Mavic Air 2 opravdu v suchu?

Abyste si dron hned nezničili, je nutné se postarat i to, aby k němu neměla vlhkost přístup, je nutné jej zkrátka udržet v suchu. Jak na to? Tady je pět základních tipů:

  1. neprovozujte dron v dešti, mlze a ve vlhkých dnech
  2. nikdy nemyjte dron ve sprše či pod jinou tekoucí vodou
  3. nikdy nedívejte dron do pračky nebo do sušičky
  4. nikdy neprovozujte dron poblíž prudce stříkající vody, jakou je voda z vodního lyžování nebo z vodopádů – zde je nutné držet dostatečný odstup
  5. dron vám nikdy nesmí do vody spadnout
Dron DJI Mavic Air

Dá se dron DJI Mavic Air 2 nějak bezpečně osušit?

Pokud se přece jen stane, že se váš DJI Mavic Air 2 potká s vodou příliš blízko, můžete se pokusit jej bezpečně vysušit a doufat, že bude fungovat i nadále. Nejprve jej samozřejmě co nejdříve vypněte, pak opatrně osušte textilií s velmi savými vlákny.

Pak nechte dron dokonale vyschnout, než jej znovu spustíte. Můžete jej například zavřít do pytlíku s rýží, která velmi efektivně saje vlhkost. Nikdy nespouštějte dron, dokud není dokonale vyschlý, mohly by zkratovat vnitřní obvody, což v podstatě znamená definitivní konec.

Často kladené dotazy

1. Je dron DJI Mavic Air 2 voděodolný a lze s ním létat za deště a ve větru?

Bohužel, DJI Mavic Air 2 není voděodolný v plném slova smyslu a nelze s ním létat za deště. Silný vítr také nepředstavuje ideální podmínky pro provoz dronu, protože může způsobit prudké pohyby nebo hodit dron úplně jinam, než byste chtěli.

2. Jak udržovat dron DJI Mavic Air 2 v suchu?

Chcete-li udržovat dron v suchu, dodržujte následující tipy: neprovozujte dron v dešti, mlze a ve vlhkých dnech; nemyjte dron ve sprše nebo pod tekoucí vodou; nedávejte dron do pračky nebo sušičky; neprovozujte dron poblíž prudce stříkající vody (např. vodní lyžování, vodopády); a za všech okolností se vyhněte dronu spadnout do vody.

3. Jak osušit dron DJI Mavic Air 2, pokud se přesto dostane do kontaktu s vodou?

Pokud se dron DJI Mavic Air 2 dostane do kontaktu s vodou, měli byste jej co nejdříve vypnout a opatrně osušit textilií s velmi savými vlákny. Poté nechte dron dokonale vyschnout před opětovným spuštěním, například jej zavřete do pytlíku s rýží, která efektivně absorbuje vlhkost. Nikdy nespouštějte dron, dokud není zcela suchý, aby se předešlo zkratování vnitřních obvodů.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...