50 povzbuzujících frází, které vás dokáží posunout, kdykoliv potřebujete

povzbuzení

Slova povzbuzení jsou v životě nesmírně důležitá. Právě ona se vám vybaví, když je nejvíce potřebujete, aby vám připomněla, že na to máte, že můžete překonat jakoukoli překážku, že vás nic nezastaví, že bez ohledu na to, co potřebujete, najdete řešení. Někdy se ale povzbuzujících slov nedostává – a ve chvílích ne zrovna dobré nálady se i těžko vyhledávají nebo tahají z hlavy.

Přinášíme vám proto soubor 40 povzbuzujících frází, které sestavili odborníci v lifehack.org. Najděte si mezi nimi ty, které ve vás budou nejvíce rezonovat – a zapište si je na viditelné místo tak, abyste je dokázali najít, kdykoliv je budete i jen maličko potřebovat. Hledejte v nich jednoduchá řešení a strategie, protože právě ty mají největší dopad. Stále je důvod, proč jsou některé skvělé myšlenky starých lidí těmi nejpoužívanějšími i v dnešní době. Protože fungují.

Citáty a rčení, co inspirují, musejí být snadno zapamatovatelné, musejí se s vámi propojit na osobní úrovni a zažehnout ve vás vášeň, nadšení a životní cíle. Zde je 40 citátů a slov povzbuzení, které vás budou inspirovat a motivovat.

1. Z jakých důvodů byste to nemohli být vy?"

2. Když opravdu potřebujete motivaci a povzbuzení a chcete se obrátit na druhé, věděli jste, že pomoc druhým pomáhá i vám? Altruismus je rychlá cesta k tomu, abyste se cítili dobře a konali dobro, a to vám na oplátku také pomůže jít za vlastními cíli.

3. Zahoďte pocity viny. Pocit viny je jedna z emocí, která nikdy nevede k dobrým věcem. Odstraňte vinu - a můžete se posunout dál.

4. V tuto chvíli máte vše, co potřebujete, abyste byli vším, čím chcete být.

Úspěšný den

5. Den, kdy si uvědomíte, jak úžasní jste, je dnem, kdy by měl svět raději ustoupit.

6. Musíte vědět, jak se v dobrý den postarat o sebe. A o svůj úspěch ve špatný den. Jak zajistíte, abyste se podle těchto rad řídili?

7. Vaše mysl může být silou pro váš úspěch nebo silou pro váš neúspěch. Moudře si vybírejte kvalitu svých myšlenek. Jakmile budete sledovat kvalitu svých myšlenek a zajistíte, aby pracovaly ve váš prospěch?

8. Ani plavec na dlouhé tratě nedosahuje úspěchu sám - kdo je v tom vašem týmu na cestě k úspěchu?

9. Jak se udržíte na cestě? Podívejte se, jak daleko jste došli. Co vám pomohlo dostat se tak daleko? Kdo vám pomohl dostat se tak daleko? Jak budou v budoucnu fungovat, abyste uspěli a překonali?

10. S láskou je život snazší - vyměňte slovo "život" za úspěch, štěstí, za dosažení svých cílů. Nyní si položte otázku - odkud berete lásku? Na prvním místě byste měli být vy sami.

11. Poznejte, kdo jste. Je to mocné poznání, které vám dá sílu jít kupředu bez ohledu na to, co vás čeká nebo čeho chcete dosáhnout.

12. Je vaše základní touha po tom, co chcete, zakořeněna v lásce? Pokud tomu tak není, nastal nejvyšší čas na změnu.

13. Snaha kopírovat cestu k úspěchu, kterou se vydal někdo jiný, vám úspěch nezaručí. Musíte ctít své hodnoty, přesvědčení a zkušenosti.

14. To, co si myslíte, že je možné, je naprosto správné.

15. Po dobu jednoho měsíce si každý den položte tuto otázku a ohodnoťte se deseti body (10 je výjimečné, 1 je mizerné). Odpověď si zapište do kalendáře v telefonu: Jak úspěšný se cítím? Úspěšný můžete vyměnit za šťastný, bohatý, milovaný atd. Všímejte si, co ovlivňuje vaše skóre.

motivační text

16. Pamatujte si, že všechno se mění. Strom, který přezimuje, vypadá jako mrtvý, ale na jaře se vrátí omlazený. To je základní znalost pro dobré i zlé časy. Ve špatných časech vám připomíná, že máte pokračovat, a v dobrých časech vám připomíná, že máte být vděční a snažit se stále se učit a růst. (Stejně jako ten strom!)

17. Co vás zastavuje? Je to jen pocit, nebo skutečnost? Ať tak či onak, můžete s tím něco udělat! I kdyby to mělo být jen to, že změníte myšlenky spojené s věcí, která vás blokuje. Nic nad vámi nemůže mít moc, pokud to vy sami nedovolíte.

18. Vyhýbejte se negativním lidem, zprávám a názorům. Je příliš snadné nechat se vtáhnout do negativity jiných lidí. Pochopte, jak na vás negativní zprávy, názory a lidé působí. Pokud nedokážete najít způsob, jak se této negativitě vyhnout, odstupte od ní obrazně i fyzicky. Váš úspěch to ocení.

19. Kvalita vašich myšlenek a pocitů ovlivňuje vaše činy a výsledky. Vše kolem vás, i ve vašem životě začalo jako myšlenka. Když tedy potřebujete povzbudit, zeptejte se sami sebe: "Posilují mě mé myšlenky, nebo mě oslabují?". "Posouvají mě mé myšlenky kupředu, nebo mě brzdí?"

20. Smutné není špatné. Prožíváme všechny emoce, nejen ty dobré. Takže když se cítíte smutní, provinile, osaměle, rozrušeně, frustrovaně, naštvaně, vztekle, neodhánějte tyto emoce. Projděte si jimi a tímto procesem, v němž si emoci ujasníte a usadíte do „správných kolejí“

  • Z jakého důvodu se tak cítím?
  • Co mi to říká o mém současném životě?
  • Co mi to právě teď říká o mých činech a výsledcích?
  • Měl bych teď cítit něco jiného?
  • Jak se z této emoce, v níž se mi nelíbí, mohu dostat?

Projděte si tímto procesem, kdykoliv ucítíte emoce, s nimiž nebudete spokojeni, které vás budou brzdit. Jedna věc je smutek ze ztráty blízkého člověka, jiná pak naštvání z neúspěchu v práci či ve vztahu. Ale pokaždé musíme i negativní emoci dokázat zpracovat.

21. Být upřímný ohledně toho, čemu čelíte, není naříkání, ale pojmenování. Pokud to lidé považují za naříkání, jsou to lidé, na které byste se měli obracet. Možná je čas vylepšit síť přátel, kolegů a lidí, kterým můžete důvěřovat.

22. Podívejte se do zrcadla, koho vidíte? Někoho, koho máte rádi, nebo někoho, koho nesnášíte? Obojí bude mít vliv na váš úspěch! Pokaždé ale úplně jiný.

káva a motivace

23. Jediná věc, kterou můžete ovládat, je to, co si myslíte.

24. Na této planetě není vaším úkolem zapadnout. Vaším úkolem je zářit. Vyniknout. Ozvěte se a buďte jedinečnou osobností, kterou máte být. Je to nejrychlejší cesta k trvalému úspěchu.

25. Slova mohou mít sílu pouze tehdy, když jim to dovolíte. Dobrá slova, špatná slova. Šťastná slova. Úspěšná slova. Kterým slovům dáváte přednost?

26. Pokud chcete dosáhnout více, musíte vědět, že za to stojíte. Stojíte za to? (Odpověď zní: Ano. A pokud tomu nevěříte, co uděláte pro to, abyste raketově zvýšili své sebevědomí?

27. I když se mnozí bojí neúspěchu, je neúspěch převlečený dar. Řekne vám, co neopakovat, řekne vám, co se nepovedlo, a posune vás dál k tomu, čeho chcete dosáhnout. Nenadávejte na své neúspěchy, naopak je oceňte. Pohánějí vás vpřed k vašemu úspěchu.

28. Je těžké dosáhnout velkých věcí, pokud nemáte plán. Je to jako chtít jet na dovolenou a jen tak přešlapovat na letišti a čekat, jestli náhodou nenastoupíte do letadla směřujícího do vaší vysněné destinace. Naplánujte si, co chcete dosáhnout a kam se chcete dostat. Vytvořte si akční plán. Je to jednodušší a rychlejší cesta k cíli.

29. Každý potřebuje mít někoho, k němuž se schoulí. Někoho, kdo ho povzbudí, podpoří, ošetří odřená kolena a připomene, že to dokážete. Ke komu se chodíte schoulit vy?

30. Sociální média by vám měla prospívat. Mají vás spojovat s podobně smýšlejícími lidmi, inspirovat vás, motivovat vás, rozesmívat vás, dávat vám pocit spojení a lásky, jako byste byli součástí něčeho opravdu výjimečného. Pokud tomu tak není, odstřihněte se od negativních skupin a hledejte věci, které vás inspirují a u nichž zrelaxujete. Koníčky, kreativitu, ale i návraty do dětství.

Motivační citát

31. Akce! Klíčem k úspěchu je vědět, kdy jednat a kdy odpočívat.

32. Když vám někdo řekne, že mu „tato“ kniha změnila život, neznamená to, že „tato“ kniha bude fungovat i u vás. Pokud u vás nefunguje, neselhali jste vy. Jen nejste jejím cílovým čtenářem. Nepřestávejte ale číst. Jen hledejte tu správnou, která se hodí právě pro vás.

33. Stejně jako jsou všichni lidé různí, tak i cesta k úspěchu a pokroku je pro každého jiná. Očekávat, že se posunete vpřed kopírováním ostatních, není totéž jako vzhlížet ke správným vzorům.

34. Váš úspěch, štěstí a pokrok v životě nezávisí na štěstí. Závisí na víře v sebe sama. Zkontrolujte si svou úroveň víry v osobu, která se jmenuje JÁ.

35. Není prospěšné omlouvat se za to, co v životě potřebujete. Ubírá vám to na hodnotě pro sebe sama. Jen je nutné naučit se odlišit „potřebu“ a „chtíč“.

35. Je dobré znát rozdíl mezi tím, když si užíváte vánku, a kdy s vámi víry života lomcují.

36. Motivace. Pokud ji potřebujete, nehledejte ji ve špatný den. Hledejte ji ve správný den. Hudba, vůně, lidé, prostředí, fotografie, dokonce i světla a tanec mohou být klíčem, který vás nakopne k akci a výsledkům.

37. Černá a bílá. Nic v životě není černobílé, a přesto lidé chtějí, aby věci byly takové - aby byly "ano" nebo "ne". Abyste získali více, musíte být schopni přijmout v životě trochu šedé zóny. Protože být někým, kdo je závislý na absolutnu (jen černá a bílá), je mnohem těžší.

38. Závodník se nesoustředí na cihlovou zeď u silnice, když se řítí rychlostí přes 300 km za hodinu. Soustředí se na zatáčku, další zatáčku, cílovou čáru a úspěch. Pokud nechcete narazit do zdi, soustřeďte se na trať.

39. Rozhodnutí přestat na něco myslet, protože vás to rozčiluje, štve nebo zlobí, neznamená, že se váš mozek nesnaží zpracovat vaše pocity. Musíte si vytvořit prostor pro zpracování těchto negativních pocitů, abyste se vrátili do správných kolejí a dělali to, v čem vynikáte.

40. Reaktivita namísto proaktivity vám brání v tom, abyste se posunuli vpřed. Co je třeba změnit?

Zdroj: lifehack.org

Často kladené dotazy

1. Jaké jsou některé způsoby, jak najít povzbuzující slova, když je potřebujeme?

Najděte si výběr povzbuzujících frází nebo citátů, které vás rezonují, a zapište si je na viditelné místo tak, abyste je dokázali najít, kdykoliv je budete i jen maličko potřebovat. Hledejte jednoduchá řešení a strategie, které mají větší dopad.

2. Jak může altruismus pomoci s naší vlastní motivací a povzbuzením?

Pomoc druhým a altruismus je rychlá cesta k tomu, abyste se cítili dobře a konali dobro. To vám na oplátku pomůže jít za vlastními cíli a pocítit povzbuzení ve chvílích, kdy to nejvíce potřebujete.

3. Co je důležité mít na paměti ohledně našich myšlenek a pocitů viny?

Pocit viny je jedna z emocí, která nikdy nevede k dobrým věcem. Odstraňte vinu a můžete se posunout dál. Vaše mysl může být silou pro váš úspěch nebo silou pro váš neúspěch, proto si moudře vybírejte kvalitu svých myšlenek.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

prodejna Notino.cz

Jak nakupovat na Notino.cz: Zkušenosti a rady

Milujete kvalitní parfémy, kosmetiku a vše, co k tomu patří? Pak byste si rozhodně neměli nechat ujít nabídku největšího českého e-shopu s...

Blendea.cz

Jak nakupovat na Blendea.cz: Zkušenosti a rady

Chcete žít zdravě, ale při návštěvě kamenných obchodů se zdravou výživou se vám z vysokých cen protáčí panenky? Žádné strachy! Zdravé potraviny i...

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

zdraví a wellness

Akce a slevy na podporu zdraví a wellness

Slevy a výhodné nabídky zpravidla řešíme z hlediska vekých výdajů na domácí spotřebiče, obuv a oblečení, či třeba elektroniku. Proč však nemyslet i...