10 tipů jak vypadat na pláži co nejlépe (I)

10 tipů jak vypadat na pláži co nejlépe

Patříte k ženám, které se na pláži necítí zrovna nejlépe, protože máte kila navíc, celulitidu, povrchové žilky, nesouměrná ňadra nebo jakoukoliv jinou fyziologickou „nedostatečnost“? Tak máte v podstatě dvě možnosti, co s tím udělat, abyste na pláži vypadala skvěle a také se skvěle cítila. První možností je srovnat se se svým tělem a nic si z jeho nedostatků nedělat, protože dokonalost těla není životní nutností. Druhou možností je najít takové vybavení, triky a styl, který vám pomůže nedostatky zamaskovat nebo od nich odvést pozornost. Nejlépe uděláte, když oba postupy zkombinujete. A jak najít takové vybavení, triky a styl, který vám pomůže nedostatky zamaskovat nebo od nich odvést pozornost? Zde je prvních pět tipů, jak to udělat!

1. Základem je tvar plavek

Možná se vám do plavek vůbec nechce. Ale uznejte, že když už budete na pláži, bylo by fajn se jít vykoupat. Cesta byla dlouhá, na dovolenou jste se těšili, tak přece nezůstanete na suchu jen proto, že máte pocit, že to v plavkách není úplně růžové.

květované bikiny

Ale vizuální efekt plavek se dá dost korigovat. Stačí se zaměřit na tyto detaily:

  • vertikální výřezy na plavkách – ty totiž zvětšují Vaši siluetu a dělají ji vizuálně vyšší
  • vysoce vykrojené kalhotky od bikin – ty svým kouzlem způsobují, že vaše nohy vypadají o něco delší, ve výsledku tedy i štíhlejší
  • kruhové a V-tvarované výřezy a popruhy vázané kolem krku – ty se hodí pro robustnější jablíčkové postavy, protože způsobují, že široká ramena vypadají užší.
  • křivky, volánky a různé zdobení přidávají objem – což je návod na to, jak je použít. Jestli máte úzké boky a široká ramena, tyto prvky by měly být umístěny na bikinách. A opačně – jestliže máte pocit, že by poprsí mělo být větší, vyberte plavky se zdobením na horním díle.

Ke skrytí kilogramů navíc vůbec nemusí posloužit celoplavky. pokud na nich totiž bude nevhodný vzor, situaci nijak nepomůžete, naopak ji zhoršíte – větší vzor navodí dojem větší robustnosti. Celoplavky se hodí spíše pro jablíčka, dvoudílné plavky naopak pro hrušky.

2. Vzor a barva plavek hrají důležitou roli

V místech, kde chcete spíše skrývat a na která nechcete upozorňovat, volte barvy tmavší. Kde chcete část své postavy zdůraznit, upozornit na tu část těla, která se podle vašeho názoru „povedla“, tam dejte barvy světlejší. Klidně mějte spodní a horní díl plavek jiné, ale jen tak, aby k sobě navzájem ladily.

bikiny s poutky

3. Šátky přes plavky

S holými plavkami můžete jít jen do vody. Na pobyt na pláži se můžete vybavit dekorativními šátky, které zakryjí nedostatky zcela dokonale, navíc i pomohou proti velmi ostrému sluníčku, na které nejsme zvyklí.

Je ale nutné zvolit správné tvyry, vzory a barvy, opět platí, že kde chceme maskovat, tam volíme jemnější vzor a tmavší barvu. Kde chceme upozornit, jdeme do barev světlejších a vzorů větších. Vysledujeme i způsoby, jak nejlépe šátky uvázat podle typu postavy.

4. Doplňky

Když půjdete do vody, všechny doplňky samozřejmě sundáte. Ale když si půjdete do plážového baru pro pití, můžete si vzít náhrdelník (přírodní), hodit se jistě bude i světlá plážová taška, náramky, nebo sluneční brýle se zábavnými vzory a barvami. Nikdy to s doplňky nepřehánějte, buďte spíše střídmější, ale o to nápaditější.

Slunečné brýle

5. Nástřik

Tmavá zeštíhluje a celkově budí dojem elegance a luxusu. Bledá kůže působí na pláži nepřirozeně, takže si vás každý všimne a bude si vás detailně prohlížet. Jenže to je jistě to poslední, o co stojíte, tak pro první dny na pláži, než se přirozeně opálíte, zvolte nástřik, který dodá vaší pokožce plážovější vzhled.

Nástřik můžete použít ve spreji nebo ve formě krému. po jeho nanesení budete vypadat štíhleji, pokožka bude lépe hydratovaná a více připravená přijímat sluneční paprsky. Bude navíc vypadat i hladší, celulitida je opticky zmírní.

Nástřik nebo krém je samozřejmě nutné aplikovat několik dní před pobytem na pláži, aby se kůže stihla „nabarvit“ a dobře vyživit. Na samotné dovolené už nástřik používat nebudete. Ale i po obarvení kůže nástřikem bude nutné se na pláži mazat opalovacími krémy.

Často kladené dotazy

Jaké typy plavek jsou vhodné pro ženy s nedostatky na těle, např. kilogramy navíc, celulitidu nebo nesouměrná ňadra?

Pro korigování vizuálního efektu plavek lze zařadit několik detailů: vertikální výřezy na plavkách zvětšují siluetu a dělají ji vyšší, vysoce vykrojené kalhotky od bikin prodlužují nohy, kruhové a V-tvarované výřezy a popruhy vázané kolem krku zúžují široká ramena. Křivky, volánky a různé zdobení přidávají objem, takže je vhodné umístit je tam, kde chceme upozornit na nějakou část těla. Celoplavky se hodí pro jablíčkové postavy, zatímco hrušky by měly sáhnout po dvoudílných plavkách.

Jaké barvy a vzory plavek by měly ženy vybírat, aby zakryly problematičtější partie?

V místech, kde ženy chtějí skrývat nedostatky, by měly volit tmavší barvy, zatímco na pěknější části těla mohou použít světlejší odstíny. Je možné mít spodní a horní díl plavek odlišné, ale musí k sobě ladit. Pro maskování je vhodné použít jemnější vzory a tmavší barvy, naopak kde chceme upozornit, můžeme zvolit světlejší barvy a větší vzory.

Co lze udělat pro to, abychom na pláži vypadaly štíhleji a zakryly nedostatky na pokožce?

Pro zlepšení vzhledu pokožky a optické zeštíhlení lze použít nástřik ve spreji nebo ve formě krému. Ten dodá vaší pokožce plážový vzhled, hydratuje ji a připravuje ji na sluneční paprsky. Celulitida bude opticky zmírněna a kůže bude vypadat hladší. Nástřik je nutné aplikovat několik dní před pobytem na pláži a na samotných plážích již používat opalovací krémy.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...